Як швидко та ефективно прибрати конденсат з вікна: простий спосіб

Читать на русском
Автор
Конденсат на вікнах утворюється з різних причин
Конденсат на вікнах утворюється з різних причин. Фото Ілюстративне фото

Видаляти конденсат варто щоранку

Конденсат на вікнах може створити справжню проблему — викликати появу цвілі або ж залити водою те, що знаходиться на підвіконні. Боротися з ним можна різними способами, зокрема за допомогою солі.

Якщо ж зусилля виявились марними та утворенню конденсату запобігти не вдалося, то швидко його видалити може скребок для скла та старий рушник. Цікавим способом поділилися на порталі Countryliving. Цей прийом не потребує великих затрат — скребки з м'яким краєм можна придбати в будівельних магазинах.

Для того, щоб швидко та ефективно видалити конденсат, протріть поверхню вікна скребком. Коли вся волога буде в одній частині, витріть її старим рушником, щоб видалити її. Хоча це не припинить появу зайвої вологи на вікнах, цей прийом є простим способом видаляти конденсат вручну щоранку.

Ще один ефективний спосіб зарадити появі конденсату та цвілі — кульки силікагелю, що вбирають вологу з повітря. Їх потрібно міняти кожні кілька місяців, але вони не дорогі, і їх можна залишити на підвіконні.

Раніше "Телеграф" розповідав, як недорого та ефективно утеплити вікна. Один з обов'язкових пунктів — прибрати щілини, законопативши їх різними матеріалами.