Батареї стануть теплішими: що потрібно зробити з радіаторами взимку

Читать на русском
Автор
15600
Як зробити будинок теплішим та затишним
Як зробити будинок теплішим та затишним. Фото Freepik

Поради від сантехніків щодо утеплення будинку

Якщо ви помітили, що радіатори в домі стали погано гріти, або просто хочете зробити їх тепловіддачу більш ефективною, потрібно виконати кілька простих порад від сантехніків. Ми вже розповідали, як утеплити вікна та зберегти тепло в будинку, а сьогодні ділимося, як покращити роботу радіаторів.

Найчастіше радіатори погано віддають тепло через прості несправності, які легко виправити, пише glavred.info. Сантехніки радять, як виправити неполадки та зробити роботу.

Балансування

Якщо ви помітили, що в одній кімнаті холодніше, а в другій тепліше, це означає, що ваші радіатори потребують балансування. Після цієї процедури тепло буде рівномірно поширюватись по будинку, створюючи комфортну температуру у всіх приміщеннях.

Очищення простору

Якщо ви помітили, що тепла в будинку недостатньо, переконайтеся, що ваші радіатори очищені від зайвих предметів і нічим не закриті. Пам’ятайте, що батареї не повинні бути нічим захаращені та не закриті. Навіть штори краще підняти та укласти на підвіконня, щоб відкрити простір для виходу тепла.

Підтримання чистоти

Окрім відсутності захаращення, слід стежити, щоб радіатори були чистими. Справа в тому, що грудки пилу та ворсинок також можуть перешкоджати тепловіддачі. Регулярно протирайте батареї від пилу та забруднень.

Випустіть зайве повітря

Якщо помітите, що радіатор зверху прохолодний, а знизу гарячий, це означає, що всередині застояло повітря. Його потрібно спустити, щоби тепло правильно розподілялося по простору радіатора.

Очищення від осаду

З часом усередині радіаторів може накопичуватися осад із шламу — це скупчення іржі, бруду та накипу, які циркулюють за системою і перешкоджають правильній тепловіддачі батарей. Після очищення шламу, ви помітите, що радіатори стали працювати краще та ефективніше.

Раніше "Телеграф" розповідав, як правильно провітрювати квартиру взимку, щоби потім не замерзнути. Є просте правило, як провітрювати квартиру