Це точно знайдеться в квартирі: засоби, які приберуть електризацію одягу

Читать на русском
Автор
Світер
Світер. Фото Pixabay

В холодну пору року майже кожного дня можна спостерігати прикладом, пов'язаним із фізикою

Під час морозів взимку більшість одягу може "кусатись", адже відбувається процес електризування. Він може супроводжуватись неприємними відчуттями.

Є п'ять лайфхаків, які допоможуть не викинути старий одяг та прибрати цей дискомфорт. Про них розповідає "Уніан".

Якщо не хочеться витрачати кошти на спеціальні засоби, то можна використати звичайну воду та пульверизатор. Треба просто трошки зволожити одяг, однак слідкувати за тим, щоб його не намочити.

Пральна машина також може електризувати одяг, тому необхідно використати антистатистичний засіб. Однак варто зауважити, що вода не має бути жорсткою.

Деякі речі, що зроблені зі синтетики, є накопичують статичну електрику. Їх варто повісити сушити окремо від речей, в складі яких є натуральні тканини. Але кімната, в якій сушиться одяг, має гарно провітрюватись.

Також допоможуть засоби, які є точно на кухні — оцет, мило, сіль або лимон. Їх треба розвести у воді 1/1 і трошки попшикати на одяг. Треба бути обережним, аби не зіпсувати одяг і не залишити на ньому плям.

Останній лайфхак пояснюється фізикою, а саме використання металевих вішаків та англійських шпильок. Під час сушіння одяг вішайте на металеві вішаки, а в середину чіпляйте шпильку.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, як можна швидко висушити білизну взимку у приміщенні.