Небезпечна звичка: чому старі речі не слід перетворювати на ганчірки

Читать на русском
Автор
1773
Одяг поглинає значну частину енергії людини (фото створене з допомогою ШІ)
Одяг поглинає значну частину енергії людини (фото створене з допомогою ШІ). Фото Телеграф

Старий одяг, який колись носив хтось із сім'ї, не можна різати на ганчір'я

У кожному будинку рано чи пізно накопичуються старі речі, які вже не носяться, але й викинути їх шкода. Одним із варіантів використання таких речей є перероблення їх на ганчір'я. Однак, у народі існує повір'я, що старі речі, які колись носив хтось із членів сім'ї, не можна різати на ганчір'я.

З чого виникло це повір'я?

Згідно з езотеричними вченнями, одяг, який людина носить, поглинає її енергію. Особливо це стосується одягу, який носять протягом тривалого часу. Ця енергія може містити в собі як позитивні, так і негативні емоції, які людина відчувала, коли носила цю річ. Коли старий одяг ріжуть, він розривається на дрібні частини, і ця енергія звільняється. Якщо ця енергія негативна, то вона може нашкодити людині, яка раніше носила цю річ.

Чи можна старі речі використовувати як ганчір'я

Згідно з народними прикметами, не можна використовувати старі речі як ганчір'я. Ця пересторога пов'язана з тим, що одяг, особливо той, який носять протягом тривалого часу, поглинає значну частину нашої енергії.

З точки зору езотерики, ганчір'я використовується для видалення сміття, бруду, пилу. А оскільки старий одяг зберігає енергію людини, то, використовуючи його для прибирання, можна порушити ауру людини, яка колись його носила.

Вважається, що це може призвести до неприємностей, нещасть, проблем, хвороб. Наприклад, якщо порвати одяг, з якого дитина виросла, можна накликати на неї нещастя та біду.

Ще одне повір'я свідчить, що дотик одягу з підлогою в колишнього власника можуть виникнути захворювання щодо дерматології: кропив'янка, екзема тощо.

Окремо слід сказати про молодих дівчат. Одна прикмета свідчить, що якщо дівчина виріже ганчірку зі старого одягу, то вона не знайде щастя в особистому житті.

Звичайно, це лише прикмети, і вірити в них чи ні — особиста справа кожного. Однак, якщо ви хочете бути обережними, то краще не використовувати старий одяг як ганчір'я.

Ось кілька альтернативних способів, як можна утилізувати старі речі:

  • Віддати їх на благодійність.
  • Продати на барахолці або в інтернеті.
  • Перешити на інші предмети одягу або текстиль.
  • Використовувати для творчих цілей, наприклад, для шиття ляльок.

Таким чином, ви зможете позбутися непотрібних речей і не накликати на себе неприємностей.

Раніше "Телеграф" розповідав, які речі не можна класти на стіл за народними прикметами. Ці предмети, що покладені на стіл привернуть в життя біди.