Не тільки "режим польоту": що треба для швидшої зарядки смартфона

Читать на русском
Автор
13761
Швидше зарядити смартфон можна використавши кілька лайфхаків
Швидше зарядити смартфон можна використавши кілька лайфхаків. Фото Freepik

Вимкнення зайвих функцій дозволяє економити час

Якщо повільне заряджання є проблемою, з якою ви часто стикаєтеся зі своїм смартфоном, потрібно оптимізувати його роботу. Більшість користувачів вже знає, що активне користування під час заряджання не корисне для смартфона.

"Телеграф" підібрав сім корисних порад від порталу Ugreen, які допоможуть максимально використати короткий час заряджання. Більшість рекомендацій стосуються як смартфонів на Android, так і моделей на iOS.

Як зарядити смартфон швидше

Вимкніть телефон

Якщо залишати телефон увімкненим під час заряджання, він надлишково нагрівається та витрачає заряд акумулятора швидше. Вимкніть телефон, перш ніж підключати його до мережі, щоб уникнути активності, яка заважає зарядці.

Увімкніть режим польоту

Увімкнення режиму польоту вимикає енергоспоживаючі функції підключення, як-от мобільні дані, Wi-Fi, Bluetooth і GPS. Якщо їх вимкнено, більше енергії йде безпосередньо на зарядку акумулятора, а не на живлення антен і радіостанцій.

Увімкніть режим заряджання

Багато телефонів Android мають спеціальний режим "Charge Mode" або "Super Charge", щоб тимчасово вимикати програми та служби, які витрачають акумулятор, під час заряджання. Ця функція вмикається в налаштуваннях деяких пристроїв.

Закрийте фонові програми та вимкніть радіо

Увімкнення режиму польоту, закриття енергоємних програм і вимкнення Bluetooth/GPS зменшують активність системи, яка перешкоджає заряджанню. Спробуйте закрити програми, якими ви не користуєтеся.

Оновіть програмне забезпечення свого телефону

Оновлення телефону до останньої версії ОС і драйверів пристрою забезпечує сумісність із найновішими стандартами швидкого заряджання. Оновлене програмне забезпечення також виправляє помилки, які можуть перешкоджати управлінню живленням і зарядці.

Очистіть кеш і тимчасові файли

З часом кешовані дані та тимчасові файли накопичуються, займаючи простір для пам’яті, призначений для програм і системних процесів, необхідних для швидкої зарядки телефону. Періодичне очищення кешу, файлів cookie та тимчасових файлів звільняє внутрішню пам’ять і підтримує здатність телефону заряджатися.

Зменште яскравість екрана

Дисплей є одним із найбільш енергоємних компонентів. Зменшення яскравості екрана під час заряджання зменшує навантаження на батарею.

Раніше "Телеграф" розповідав, що потрібно зробити перед тим, як розпочати користування новим телефоном. Серед рекомендацій — поради про вивчення функцій, першу зарядку тощо.