Телефон скаже вам "дякую": прості способи, як почистити динамік вдома

Читать на русском
Автор
55287
Почистити динамік можна декількома способами
Почистити динамік можна декількома способами. Фото pinterest.com

Необхідне точно знайдеться на поличці у ванній

Якщо ви помітили, що якість звуку на смартфоні стала гірша, а також при записі чи розмові телефоном вас погано чутно, то причиною цього можуть бути забруднені динаміки девайсу. Почистити їх можна як вдома, так і в сервісному центрі.

"Телеграф" зібрав для вас прості та дієві поради, як почистити динамік телефона в домашніх умовах. Якщо телефон все ще звучатиме погано після домашньої чистки, то варто звернутись до спеціалістів, адже проблема може бути в іншому.

Почистити динамік на смартфоні можна за допомогою звуку. Цей спосіб очищення динаміка на смартфоні вважається найбільш ефективним, попри свою простоту. Іноді ця функція буває вбудована у пристрій, однак, якщо такого немає, достатньо буде завантажити програму, набравши "очищення динаміка" у Google Play або App Store.

Зазвичай ці програми працюють за однаковою схемою. Необхідно натиснути кнопку Clean Speaker, збільшити гучність до максимальної, перевернути телефон екраном вниз і трясти пристрій, поки звучить сигнал. Можливо, процедуру очищення динаміка на смартфоні за допомогою звуку доведеться повторити кілька разів.

Механічні способи очищення динаміка вдома

Інші ж способи чистки динаміка — механічні. У жодному разі не використовуйте такі липкі матеріали як жуйка, пластилін або клей, адже вони навпаки застрянуть у сітці та заб'ють динамік ще сильніше. Крім того, не варто очищати динамік телефону за допомогою туалетної води чи алкоголю. Річ у тім, що в них містяться олії, які в кращому разі забруднять динамік ще сильніше, а в гіршому можуть призвести до замикання.

До засобів, за допомогою яких легко почистити динамік на смартфоні, входить стара зубна щітка високої м'якості, скотч, пилесос, ватні палички та спирт.

Для початку вимкніть гаджет. Ніколи не намагайтеся очистити смартфон, поки він увімкнений.

Використовуйте ватну паличку, змочену у спирті

Цей простий спосіб допоможе усунути явні забруднення із зовнішнього боку та почистити динаміки. Візьміть ватну паличку, змочіть у спирті чи перекису водню. Круговими рухами протріть поверхню. Не натискайте занадто сильно, щоб не продавити звукову сітку. Обробити потрібно як верхній, і нижні динаміки.

Пилосос

Такий спосіб справді сподобається тим, хто не хоче витрачати час на "ювелірну" роботу. Змініть насадку пилососа на щітку для чищення важкодоступних місць і пропилососьте динамік, а заразом і USB-порт. Після цього повторіть перший лайфхак. До речі, за допомогою такого методу можна почистити не лише динамік смартфона, а й клавіатуру, роз'єми в ноутбуці.

Зубна щітка

Вам знадобиться м'яка зубна щітка (краще взяти дитячу), щоб очистити маленькі дірочки у ґратах динаміка. Легкими уривчастими рухами пройдіться забрудненими ділянками. У процесі тримайте смартфон динаміками вниз, щоб пил не забивався глибше. Після цього обробіть сітку спиртовою серветкою

Скотч дістанеться до пилу

Відріжте невеликий шматочок скотчу, складіть його навпіл. Притисніть клейку сторону до динаміка телефону, а потім відірвіть. Весь пил повинен прилипнути до скотчу: достатньо зробити процедуру кілька разів.

Раніше "Телеграф" писав про правила, яких потрібно дотримуватися, якщо збираєтеся зарядити телефон у машині.