Навіщо відключати мобільний інтернет, коли телефон ловить Wi-Fi: мало хто про це знає

Читать на русском
Автор
251080
Не варто використовувати мобільний інтернет та Wi-Fi одночасно
Не варто використовувати мобільний інтернет та Wi-Fi одночасно. Фото Freepik

Це заощадить ваші гроші

Сучасні телефони дозволяють одночасно підключатися до мобільного інтернету, і до мережі Wi-Fi. Таке одночасне підключення не шкідливе для пристрою, проте може "викачувати" з вас гроші за мобільний інтернет. Як це припинити? Дуже просто — потрібно відключати мобільний інтернет, коли телефон ловить Wi-Fi.

Як виявилося, під час використання мобільного інтернету відбувається передача даних, яка є корисною під час відсутності підключення до Wi-Fi, пише meta.ua. Однак, коли є бездротова мережа, мобільний інтернет продовжує передавати дані та працюють фонові програми, які використовують мегабайти вашого тарифного плану, за які ви сплачуєте.

Експерти радять відключати мобільний інтернет у телефоні, коли ви знаходитесь вдома або на роботі, де є стабільне Wi-Fi-з’єднання. Це допоможе заощадити мегабайти мобільного інтернету, щоб ви могли користуватися ним поза доступом Wi-Fi.

Також рекомендується відключати мобільний інтернет на ніч, оскільки фонові програми та додатки продовжують працювати навіть, коли ви активно не використовуєте свій смартфон. А щоб сповіщення не заважали спати, а батарея не розряджалася марно, відключайте на ніч і мобільний інтернет, і Wi-Fi.

Раніше "Телеграф" розповідав про три налаштування, які швидко розряджають телефон. Краще відключити їх, щоб не садити батарею.