Як поливати кімнатні квіти взимку: можна наробити лиха

Читать на русском
Автор
1824
Деякі рослини, які рідко поливали влітку, взимку майже не потребують вологи
Деякі рослини, які рідко поливали влітку, взимку майже не потребують вологи. Фото thesill

Є простий спосіб зрозуміти, коли поливати рослини

Одне із золотих правил догляду за рослинами взимку — не перезволожити. Від надмірного поливу гине більше кімнатних рослин, ніж від будь-якої іншої причини.

Про це йдеться на сайті Інституту сільського господарства та природних ресурсів університету Небраски. Зазначається, що більшість рослин отримує користь, коли ґрунт висихає між поливами. Ця сухість забезпечує проникнення кисню до кореневої системи рослини

Аби визначити чи достатньо висохла земля, іноді можна дати рослині трохи зів’янути перед поливом, стверджують експерти. Таким чином рослина дає вказівку, коли потрібна вода.

Серед загальних рекомендацій по поливу рослин взимку:

  • Перевіряйте рівень вологості ґрунту перед поливом. Якщо верхні 2-3 см ґрунту здаються сухим або рослина починає злегка в’янути, більшість рослин будуть готові до повторного поливу.
  • Переконайтеся, що всі контейнери для рослин мають дренажні отвори. Це допоможе уникнути "невидимого" перезволоження.
  • Зменшіть частоту поливу — найкращий спосіб обмежити кількість води, яку рослина отримує взимку. Рослина, яку потрібно поливати раз на день влітку, може потребувати поливу лише раз на тиждень або рідше взимку.
  • Пам’ятайте також, що деяким рослинам, як-от папороті, бегонії Рекса, калатеї, щоб добре рости, потрібна висока вологість. Рослини, що вимагають підвищеної вологості, найкраще розміщувати на кухнях.

Раніше "Телеграф" розповідав про догляд, за рослинами, що ростуть на присадибній ділянці. В січні потрібно обрізати деякі з плодових дерев, кущів та квітів.