Чому у фіалки жовтіє листя: поради квітникарів

Читать на русском
Автор
1962
Фіалка вимагає правильного догляду (зображення створено за допомогою ШІ)
Фіалка вимагає правильного догляду (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ми підкажемо, як правильно доглядати за фіалкою.

Фіалки — це одні з найпопулярніших кімнатних рослин. Вони невибагливі у догляді, але іноді у них можуть виникнути проблеми, наприклад, жовтіти листя.

Ось найпоширеніші причини, чому у фіалки жовтіє листя:

  • Неправильний полив. Фіалки не люблять перезволоження, але і недостатній полив також може призвести до пожовтіння листя. Найкраще поливати фіалки, коли верхній шар ґрунту висохне на 2-3 см.
  • Недостатність світла. Фіалки — це світлолюбні рослини. Якщо вони не отримують достатньо світла, то їх листя може почати жовтіти. Найкраще розміщувати фіалки на підвіконні, що виходить на схід або захід.
  • Нестача поживних речовин. Фіалкам для нормального росту та розвитку потрібні мінеральні речовини. Якщо ви не удобрюєте фіалки, то їх листя може почати жовтіти. Удобрювати фіалки потрібно 1 раз на місяць, використовуючи спеціальні добрива для кімнатних рослин.
  • Хвороби та шкідники. Якщо у фіалки жовтіє листя, то це може бути ознакою захворювання або зараження шкідниками. Якщо ви виявили, що у фіалки жовтіє листя, то її потрібно уважно оглянути на наявність шкідників. Якщо ви виявили шкідників, то їх потрібно знищити, а рослину обробити відповідними препаратами.

Якщо ви виявили, що у фіалки жовтіє листя, то не панікуйте. Спочатку визначте причину пожовтіння листя, а потім прийміть необхідні заходи.

Раніше ми писали, що не можна робити з геранню взимку. Дізнайтеся з наступної статті, що робити, якщо мучить безсоння та які методи допоможуть ніколи не дізнатися, що це таке.