На вечерю швидко та легко: 4 салати з пекінської капусти, які стануть вашими новими улюбленцями
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 40733
Надзвичайно легкі і смачні салати
Одним із продуктів, що заслуговує особливої уваги, є пекінська капуста. Цей вид капусти, відомий також як китайська капуста, є невід'ємною частиною азійської кухні та поступово завойовує популярність в усьому світі. Завдяки своїм унікальним харчовим властивостям та гнучкості в кулінарії, пекінська капуста стала важливим елементом здорового раціону.
Разом з konotop.city ми підготували підбірку легких та смачних рецептів салатів із пекінської капусти.
Класичний салат з пекінською капустою та куркою
Складові:
- Пекінська капуста – 1 шт.
- Варена куряча грудка – 300 г
- Свіжі огірки – 2 шт.
- Майонез – за смаком
- Сіль, перець – за смаком
Приготування:
- Пекінську капусту нарізати тонкими смужками.
- Курячу грудку нарізати невеликими кубиками.
- Огірки нарізати соломкою.
- Змішати капусту, курку, огірки в салатник.
- Додати майонез, сіль та перець за смаком.
- Перемішати і подавати.
2. Салат з пекінською капустою та креветками
Складові:
- Пекінська капуста – 1 шт.
- Варені креветки – 200 г
- Червона цибуля – 1 шт.
- Лимонний сік – 2 ст. л.
- Оливкова олія – 3 ст. л.
- Сіль, перець – за смаком
Приготування:
- Пекінську капусту нарізати смужками.
- Цибулю нарізати тонкими півкільцями.
- В салатник змішати капусту, цибулю та креветки.
- Заправити лимонним сіком та оливковою олією.
- Посолити, поперчити за смаком та перемішати.
3. Вегетаріанський салат з пекінською капустою
Складові:
- Пекінська капуста – 1 шт.
- Червоний болгарський перець – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Зелений горошок – 100 г
- Соєвий соус – 2 ст. л.
- Кунжутна олія – 1 ст. л.
- Часник – 1 зубчик
Приготування:
- Капусту нарізати смужками.
- Перець та моркву нарізати соломкою.
- Часник подрібнити.
- Змішати капусту, перець, моркву та горошок в салатник.
- Заправити соєвим соусом та кунжутною олією.
- Додати часник і перемішати перед подачею.
4. Салат з пекінської капусти, шинки та корейської моркви
Складові:
- Пекінська капуста – 1 шт.
- Шинка — 300 г
- Волоські горіхі — 100 г
- Твердий сир — 150 г
- Морква по-корейськи — 200 г
- Яйця — 4 шт.
- Сіль і майонез за смаком
Приготування:
- Всі складові салату нарізаємо соломкою.
- Додаємо подрібнені горіхи та корейську моркву.
- Заправляємо за смаком, перемішуємо.
Якщо все ж таки у вас залишилося трохи пекінської капусти, пропонуємо приготувати з неї незвичайні капусти за рецептом "Телеграфа". Навряд чи хтось відмовиться від таких страв.