Хурма не в’язатиме рота: як вибрати смачну і стиглу ягоду

Читать на русском
Автор
1371
Ці лайфхаки вам точно знадобляться
Ці лайфхаки вам точно знадобляться. Фото happypen.com.ua

Смачна стигла хурма багатьох не залишає байдужими

Любителі хурми з нетерпінням чекають на її сезон, щоб сповна насолодитися смаком соковитої та корисної ягоди. Однак вона може бути терпкою і несмачною, якщо не знати, як правильно вибирати хурму.

Слід враховувати деякі поради як при виборі ананаса, так і при виборі хурми. Які саме – розповідають "Бєлновини".

Як вибрати хурму

Колір та текстура

Зрілі плоди зазвичай мають яскравий оранжевий колір. Не слід купувати хурму зеленого кольору, оскільки вона може бути недостатньо стиглою. Поверхня хурми має бути м’якою та пружною при натисканні, але не надто м’якою, щоб не бути перестиглою.

Форма

Хурма має бути круглою або злегка приплюснутою. Не варто купувати плоди з явними деформаціями чи зморшкуваті.

Забарвлення шкірки

Шкірка повинна мати рівномірне забарвлення. На ній не повинно бути темних плям, тому що це може бути ознакою перестиглості чи псування.

Запах

Запах плода має бути солодким та приємним. Якщо хурма має різкий чи кислуватий запах, це може бути ознакою несвіжості.

Листя

Вони мають бути висохлими. Під ними може бути трохи коричневий відтінок.

Раніше ми писали, як вибрати соковите авокадо з маленькою кісточкою. Цей фрукт з кремовою текстурою можна додавати в салати, пасту та десерти.