Як часто потрібно міняти подушки: мало хто знає правильну відповідь

Читать на русском
Автор
2889
Подушка – предмет щоденного використання
Подушка – предмет щоденного використання. Фото Pexels

Перевірте, чи не настав час змінити свою подушку

Вважається, що людина третину свого життя проводить у своєму ліжку. Тому важливо ретельно стежити за станом постільної білизни та аксесуарів для сну, у тому числі й подушки.

Після використання на подушках накопичується пил, лупа, з’являються плями поту. Все це можна очистити за допомогою натуральних засобів. Але стару подушку, що злежалася, не потрібно навіть намагатися реанімувати. Її треба замінити.

Про те, коли потрібно купувати нову подушку, пише The spruce.

Ознаки, що вам потрібна нова подушка

У всіх подушок є термін придатності, і знання того, на що слід звернути увагу, коли ваша подушка починає приходити в непридатність, позбавить дискомфорту.

  • Пір’яні або пухові подушки стали плоскими або комкуватими.
  • Подушки з пінопласту або мікрокульок деформувалися.
  • Подушка стала незручною.
  • У подушки з’явився запах.
  • Подушка пожовкла або сильно забруднилася.
  • Очищення не покращує вигляд подушки.

Подушки з пуховим або перовим наповнювачем служать довше всіх подушок. Багато з них можуть прослужити до трьох років, завдяки тому, що їх можна легко збити та очистити.

Гелеві подушки необхідно замінювати кожні два роки, оскільки при постійному використанні їх наповнювач може стискатися та деформуватися.

Подушки з піни з ефектом пам’яті необхідно замінювати кожні два-три роки. Це пов’язано з тим, що піна в них згодом може руйнуватися та стискатися, що призводить до зниження підтримки. А наповнювачі з пінопласту, як і інші наповнювачі для подушок, згодом можуть наповнитися пилом та алергенами.

Подушки з поліестеру одні з найменш довговічних. Вони прослужать лише близько року, перш ніж їхня якість серйозно знизиться. Це пов’язано з дешевизною наповнювача, який погано витримує часте користування.

Як доглядати за подушками

Ви можете продовжити термін служби своїх подушок, якщо добре за ними доглядатимете. Ось чотири способи догляду за подушками:

  1. Використовуйте наволочку на блискавці. Це може діяти як бар’єр і запобігати попаданню надлишків косметики для тіла, поту, запахів та вологи на подушку.
  2. Регулярно збивайте подушки, щоб зберегти форму. Ви також можете залишити їх на вулиці на день, щоб сонце та вітер природно видалили запахи.
  3. Періть подушки в пральній машині та сушарці, дотримуючись інструкцій на етикетці з догляду. Найкраще робити це двічі на рік. Прання — один із найкращих способів оживити та продовжити термін служби ваших подушок.
  4. Негайно обробляйте плями та розливи, щоб запобігти довготривалій зміні кольору або запаху.

Раніше "Телеграф" розповідав, як випрати велику ковдру, яка не влазить у пральну машинку. Звертатися до хімчистки не доведеться.