Гора печива з двох яєць і жмені борошна: найпростіший рецепт

Читать на русском
Автор
42718
Ідеальна домашня випічка до кави чи чаю
Ідеальна домашня випічка до кави чи чаю. Фото The Diary of life

Печиво виходить апетитне, розсипчасте

Ми ділились рецептом апетитних яблучних дерунів. Це вдала страва для солодкого сніданку чи перекусу. Тепер розповідаємо, як приготувати чудове хрустке цукрове печиво до чаю.

За рецептом, яким поділились на ProstoWay, випічка виходить неймовірною, ще й готується просто. На все приготування ви витратите до 30 хвилин свого часу.

Інгредієнти:

  • 320 г борошна
  • 100 г вершкового масла
  • 100 г сметани
  • 2 яйця
  • 2 ст. л. цукру
  • 1 ч. л. розпушувача
  • дрібка солі
  • дрібка ваніліну

Спосіб приготування:

  1. Розігріваємо духовку до 180 градусів. Масло кладемо в морозилку на 30 хвилин, щоб воно стало твердим.
  2. Просіюємо борошно, додаємо розпушувач, цукор, сіль і ванілін. Перемішуємо.
  3. Дістаємо масло з морозилки і натираємо на тертці. Додаємо до борошна і перетираємо в крихту.
  4. Додаємо одне яйце і сметану. Замішуємо тісто руками.
  5. Присипаємо стіл борошном і розкочуємо тісто в тонкий пласт. Вирізаємо з тіста будь-які фігурки і викладаємо їх на деко, застелене пергаментом. Можна навіть просто порізати на квадратики — вже буде смачно
  6. Змащуємо печиво другим яйцем і присипаємо цукром. Випікаємо печиво протягом 25 хвилин у заздалегідь розігрітій духовці.

Печиво виходить смачне, солодке та розсипчасте. Також ми розповідали, як приготувати вдома апетитні булочки з сирною начинкою.