Багато хто робить ці помилки: як заощадити на комуналці за рахунок пральної машини

Читать на русском
Автор
3446
Перевірте, чи все правильно ви робите під час прання
Перевірте, чи все правильно ви робите під час прання. Фото freepik.com

Ці поради допоможуть уникнути марної витрати води та електроенергії

Під час прання можна припуститися різноманітних помилок. Наприклад, можна неправильно розсортувати білизну, що призведе до псування речей, або насипати порошок не в той відсік, що зменшить якість прання. Але є помилки, які призводять до значного збільшення рахунків за воду та електроенергію. Як і у випадку з правильним використанням холодильника, правильна експлуатація пральної машини призведе до скорочення рахунків за комунальні послуги.

Яке прання збільшує витрати електроенергії та води

Одна із серйозних помилок, яка призводить до збільшення рахунків за комуналку, — перевантаження пральної машини, пише WP. Коли речей надто багато, техніка не може якісно їх очистити та виполоскати. В результаті одяг доводиться прати знов. Тобто. витрати води та електроенергії збільшуються вдвічі.

Ще одна поширена помилка – неувага до інформації на бирках. На ярликах завжди є інформація про догляд за конкретним предметом одягу. Якщо їх проігнорувати, є ризик не тільки пошкодити одяг, але й витратити більше енергії.

Прання в гарячій воді — теж помилковий підхід. Прання у прохолодній воді енергоощадне та дбайливе до речей. Воно допомагає зберегти колір тканини та не дає їй сісти.

Надлишок засобу для прання не робить одяг чистішим. Навпаки, воно залишає сліди, які роблять тканину тьмяною, і її доводиться прати знову. Це марна витрата води та електроенергії.

Раніше "Телеграф" розповідав, як вчинити, якщо під час прання відключили електроенергію. Зливати воду потрібно далеко не завжди.