Заощадити на електриці допоможе холодильник: що для цього зробити

Читать на русском
Автор
70169
Рахунки за електроенергію залежать від роботи побутової техніки
Рахунки за електроенергію залежать від роботи побутової техніки. Фото freepik.com

Що робити, щоб холодильник не споживав багато електроенергії

На кухні в кожному будинку є холодильник, де зберігаються продукти. Завдяки низькій температурі їжа довше придатна до вживання та має приємний смак навіть через кілька днів після розпаковування чи приготування.

Неправильна експлуатація холодильника може призвести не тільки до поломки техніки, але й до підвищення рахунків за електроенергію. Так, використання холодильника на максимальному режимі охолодження може бути надзвичайно дорогим.

Через погано відрегульовану температуру техніка споживатиме більше електроенергії. Про те, як налаштувати холодильник, щоб заощадити на комуналці, пише Top.

Яка температура має бути в холодильнику

Оптимальна температура в холодильнику та, яка дозволяє зберігати продукти, не переймаючись, що вони зіпсуються.

Якщо ви бажаєте заощадити на рахунках, варто регулювати температуру всередині пристрою. Оптимальний діапазон – від 3 до 5 °C. Завдяки цьому продукти не зіпсуються, а рахунки за електрику не підвищаться через холодильник.

Як користуватися холодильником економно

  • Холодильник повинен стояти подалі від радіаторів, обігрівачів, плит та інших джерел тепла.
  • На холодильник не повинні потрапляти прямі сонячні промені.
  • Щоразу, коли ви відкриваєте дверцята холодильника, закривайте її якнайшвидше. Завдяки цьому холодильник не споживатиме більше енергії для компенсації різниці температур.
  • Чистіть задню панель пристрою один раз на місяць. Пильні холодильники включаються частіше, тому що пил утримує тепло і не дає остигати агрегату.
  • Зберігайте багато продуктів у холодильнику та в морозильній камері. Вони накопичують холод, і техніка вмикається рідше.
  • У жодному разі не кладіть на полиці теплі, а тим більше гарячі продукти чи посуд.

Завдяки цим простим правилам ви зможете скоротити свої рахунки за електроенергію.

Раніше "Телеграф" ділився економним лайфхаком із гелем для прання. Ми розповідали, як використовувати засіб до останньої краплі.