Не вимикайте комп’ютер кожен день: причини, чому цього не варто робити

Читать на русском
Автор
1360
Як можна нашкодити ноутбукові, вимикаючи його щодня
Як можна нашкодити ноутбукові, вимикаючи його щодня. Фото pexels.com

Не вимикайте комп'ютер щодня - і зможете економити час

Багато хто вимикає комп'ютер кожного вечора після користування ним. Однак цього робити не варто, якщо ви знаєте, що він не буде вимкненим тривалий час. Раніше ми розповідали, що шкодить вашому ноутбукові. Тепер поговоримо про те, чому не варто вимикати його щодня.

Існує декілька причин, чому вимикати ваш пристрій кожного дня може бути шкідливо для нього. Про це пише Техно.

Чому не варто кожного дня вимикати ноутбук

Збереження даних

Якщо у вас на комп’ютері є дані, які ви не зберегли, то після його вимкнення вони можуть видалитись. Якщо ця інформація була важлива для вас, то це може принести шкоду.

Заощадження часу

Якщо ви вимикатимете комп’ютер кожен день, то після кожного увімкнення витрачатимете багато часу на запуск програм. Тому не варто його вимикати, аби заощаджувати дорогоцінний час.

Енергозбереження

У сучасних комп’ютерах є функція енергоощадження. Вона дозволяє переходити у сплячий режим, коли в не користуєтеся пристроєм. Це значно знижує споживання заряду акумулятора та вартість електроенергії.

Варто зазначити, що хоч і щодня перезавантажувати комп’ютер не варто, все ж перезавантажувати його потрібно час від часу. Це звільняє оперативну пам’ять та запобігає проблемам з програмним забезпеченням.

Раніше "Телеграф" розповідав, як зарядити смартфон без павербанка та блоку живлення. Ми поділилися цікавим лайфхаком.