Забудьте про окріп: як відігріти автомобіль взимку за 4 кроки

Читать на русском
Автор
3782
Видаляти лід скребком довго та втомливо
Видаляти лід скребком довго та втомливо. Фото freepik.com

Несподіваний спосіб розморозити вікна авто

Обмерзання автомобіля взимку – звична справа. Якщо ви водій, то напевно знаєте, що лід на кузові та склі — неприємність для тих, кому потрібно добиратися на роботу, забирати дітей зі школи або робити повсякденні покупки. Щоб скористатися своїм транспортом доводиться заздалегідь виходити з дому та відігрівати авто. Іноді в хід йдуть непередбачувані способи. Деякі з них необережно можуть пошкодити кузов.

Виявляється, є простий і швидкий спосіб розморожування автомобіля, який практично не потребує зусиль. Їм поділилася одна із блогерів у TikTok.

Як не можна відігрівати машину

Стійкі морози приносять разом із собою необхідність носити теплий одяг, чистити доріжки біля будинку, що обмерзли і відігрівати автомобіль.

Позбутися інею, снігу та льоду на авто можна за допомогою скребка. Головне – робити це правильно. Але в жодному разі не можна використовувати для цієї мети дріт, лопату чи інший випадковий інвентар, адже це лише пошкодить транспортний засіб.

Заливати вікна гарячою водою або обігрівати тепловентилятором — не дуже вдала ідея. Якщо ви не хочете подряпати чи розбити скло, краще утримайтеся від подібних ідей. Ці засоби можуть викликати термічний удар по склу і воно просто трісне.

Як швидко відігріти авто

Замість того щоб експериментувати або втомлювати себе механічним видаленням льоду скребком, краще використовувати простий трюк, показаний в TikTok.

Блогер @eden_tyres_and_servicing розповіла, як позбутися вологи в автомобілі та розморозити його вікна, не докладаючи особливих зусиль. Після використання ваше авто буде готове до поїздки всього за кілька секунд.

  1. Заведіть авто, а потім увімкніть обігрівач салону на повну потужність.
  2. Увімкніть кондиціонер, щоб забрати вологу в салоні.
  3. Вимкніть внутрішню циркуляцію (рециркуляцію) повітря.
  4. Відкрийте вікна, щоб холодне повітря висушило салон.

Раніше "Телеграф" ділився порадами, як відкрити замерзлий замок авто. Ці методи точно допоможуть.