Два інгредієнти — і деруни вийдуть у сто разів смачніші за звичні
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 36426
Рецепт запитає навіть бабуся
Ароматні, золотаві деруни зі сметаною – одна з найулюбленіших серед українців страв із картоплі. Зазвичай ми готуємо їх з картоплі, додаючи яйця, цибулю та борошно.
А якщо до тіста додати трохи подрібненої ковбаси та твердого сиру, вийде незвичайна страва. Такими дерунами за рецептом "Ідей для сніданку та вечері" із задоволенням будете ласувати вранці, на обід та вечерю.
Як приготувати деруни з ковбасою та сиром
Інгредієнти:
- картопля – 650 г;
- цибуля – 160 г;
- варена ковбаса – 200 г;
- твердий сир – 200;
- яйце – 2 шт.;
- кріп — 0,5 пучка;
- борошно — 80 г;
- сіль, перець – на свій смак.
- рослинна олія – для смаження.
Спосіб приготування:
- Картоплю та цибулю чистимо і натираємо на великій тертці.
- На цій же великій тертці натираємо ковбасу та сир.
- Змішуємо підготовлені інгредієнти, додаємо дрібно нарізаний кріп, сіль, перець на свій смак і ретельно перемішуємо.
- В отриману масу додаємо яйця та борошно і знову добре перемішуємо.
- Розігріваємо сковороду з олією, ложкою викладаємо масу, формуючи деруни. Смажимо їх на середньому вогні до золотистої скоринки з кожного боку приблизно по 5-7 хвилин.
Деруни подаємо з домашньою сметаною та насолоджуємося. Смачного.