Плиту мити не доведеться: одна хитрість врятує від жирних бризок під час смаження

Читать на русском
Автор
18778
Вам не доведеться мити кухню
Вам не доведеться мити кухню. Фото freepik.com

Ви вирішите проблему одним рухом руки

Навряд чи хтось відмовиться від соковитої, ніжної котлети. Однак смажити улюблену страву — ще задоволення. По всій кухні розлітаються масляні бризки і залишають по собі жирний слід.

Однак досвідчені кухарі легко справляються із цією проблемою. Разом із "Главредом" розповідаємо про хитрість, яка дозволить акуратно, без жирних бризок посмажити улюблені страви.

Як посмажити їжу без масляних бризок

У це складно повірити, але проблему вирішить один лист пекарського паперу. Виріжте з нього коло, що відповідає діаметру вашої сковороди.

Перед початком смаження покладіть підготовлене коло на продукти у сковороді. Вся річ у тому, що папір захистить поверхню плити від крапель олії та запобігатиме жирним бризкам. До того ж вона пропускає пару, забезпечує правильне приготування страв та зберігає їхню вологість.

Метод не тільки простий, але й дуже ефективний у використанні. Після приготування їжі просто викиньте використаний лист. Вам не доведеться мити кухню — вона залишиться чистою та акуратною.

З цим простим лайфхаком смаження стане приємнішою і без клопоту. Спробуйте — і переконайтеся самі.

А якщо вам потрібно прибрати подряпини з індукційної плити, озброїться копійчаними засобами. До того ж, вони всі є вдома.