Просто обдайте ковбасу окропом — і проблеми як не бувало

Читать на русском
Автор
97108
Близькі тепер тільки вам довірятимуть чищення ковбаси
Близькі тепер тільки вам довірятимуть чищення ковбаси. Фото shuba.life

Один рух руки — і ковбаса без оболонки

Важко уявити собі ранковий бутерброд або салат олів’є без ковбаси. Здається, відкриєш холодильник — і цей продукт завжди є.

Проте деякі види ковбас дуже важко очищаються від шкірки, а їсти разом із нею несмачно. Чому це відбувається і як швидко очистити ковбасу від оболонки, розповімо разом із "РБК-Україна".

Чому іноді ковбасу складно очистити від оболонки

Легко відокремлюється від ковбаси штучна плівка, але лише в тому випадку, якщо використовується звичайна клейонка або харчовий целофан. Якщо шкірка прилипає, то для її приготування використовували інші матеріали та технології – білкові, колагенові, целюлозні, фібруозні плівки.

Як легко почистити ковбасу від шкірки

Звичайно, якщо потрібно пару шматочків на бутерброд, то найпростіше відрізати відразу зі шкіркою потім очистити. А ось для нарізки краще зняти всю оболонку цілком.

Для цього відріжте хвостик, підтягніть гострим кінцем ножа шкірку і видаліть її. Якщо оболонка не знімається чи знімається шматками, скористайтесь іншим способом.

Візьміть ковбасу, гострим кінцем підставте її під струмінь холодної води на 1 хвилину і знову спробуйте почистити. До речі, цей спосіб допоможе і в чищенні сосисок та сардельок.

Якщо ж шкірка все одно не хоче відставати, обдайте кінець палиці окропом або потримайте ковбасу над гарячою парою. Після підчепіть шкірку і зніміть її — ви впораєтеся з проблемою легко.

Якщо ви не можете почистити ковбасу, відправте її на півгодини в морозильну камеру. Через зазначений час оболонка швидко знімається.

Але не поспішайте вживати ковбасу відразу після чищення. Промийте її під проточною водою, протріть серветкою і лише тоді їжте. Якщо ж у вас ковбаса в натуральній оболонці, її варто сполоснути водою і витерти.

До речі, ковбасу найкраще подавати для перекушування з домашнім хлібом. Звичайний перекус перетворитися на справжню насолоду.