"Золота" класика: найпростіший рецепт смачного салату з буряка

Читать на русском
Автор
7238
Чудовий перекус або гарнір до будь-чого
Чудовий перекус або гарнір до будь-чого. Фото Файні рецепти

Такий салатик готується надзвичайно просто

Ми розповідали, як приготувати смачний і красивий салат з квасолею. Тепер ділимось ще простішим салатом. Закуски з буряка — це чудовий варіант перекусу чи гарніру, який підходить до великої кількості страв.

Приготувати салат з буряком зовсім не складно. Як це зробити, розповіли на порталі "Файні рецепти".

Інгредієнти:

  • 3 буряка
  • 100 г волоських горіхів
  • 100 г чорносливу
  • 5 зубчиків часнику
  • 5 ст. л. майонезу
  • Сіль, чорний перець
  • Кріп

Спосіб приготування:

  1. Відварюємо буряк до готовності. Після охолодження натираємо його на тертці.
  2. Чорнослив промиваємо і розпарюємо в гарячій воді протягом 10-15 хвилин. Якщо ви хочете, щоб чорнослив був більш м’яким, його можна замочити в гарячій воді на 30-40 хвилин. Потім нарізаємо його на шматочки.
  3. Волоські горіхи подрібнюємо ножем або товкачем. Обсмажуємо їх на сухій сковороді.
  4. Часник розчавлюємо або пропускаємо через прес. Збираємо салат.
  5. У мисці змішуємо буряк, чорнослив, горіхи, часник. Солимо, перчимо, заправляємо все майонезом. Ретельно перемішуємо.

Цей салат може стати ідеальним гарніром до будь-чого, приміром, до котлет з курячої грудки. Ми розповідали, як приготувати їх особливо смачно.