Чому поганий запах з пральної машини та як його прибрати: перевірений лайфхак

Читать на русском
Автор
2578
Запах у пральній машині може значно отруювати життя
Запах у пральній машині може значно отруювати життя. Фото Freepik

Для цього трюку знадобиться лише один підручний продукт

Іноді в пральній машині з’являється неприємний затхлий запах, що нагадує про тухлі яйця. У барабані він може виникнути через накопичення бактерій і грибків, особливо при частому пранні при низьких температурах.

У поєднанні з вологим середовищем усередині машини вони створюють ідеальні умови для розмноження плісняви, зазначає Express. Щоб зберегти працездатність приладу в оптимальному стані, рекомендується проводити періодичне "порожнє" прання.

Що робити, якщо після прання речі погано пахнуть — порада

Простий лайфхак із використанням одного підручного продукту допоможе позбавитися неприємного запаху в барабані. Його застосування може допомогти з цією проблемою, зазначають експерти.

Як використовувати соду, щоб прибрати запах з пральної машини:

  • засипте половину склянки харчової соди у барабан;
  • запустіть гарячий цикл.

Щоб позбутися запаху вогкості в пральній машині, повторюйте цей ефективний трюк приблизно раз на місяць. Таким чином, ви збережете чистоту в барабані.

Також цей простий спосіб допоможе підтримувати свіжість усередині приладу. Це важливо як для працездатності побутової техніки, так і для збереження приємного аромату одягу після прання.

Раніше "Телеграф" розповідав, як часто потрібно міняти рушники. Ви могли про це не замислюватись, але це необхідно робити набагато частіше, ніж ви думаєте.