Чим можна замінити пральний порошок: знадобиться лише три інгредієнти

Читать на русском
Автор
7952
Гель для прання з господарського мила та соди чудово замінить порошок
Гель для прання з господарського мила та соди чудово замінить порошок. Фото Freepik

Розповідаємо простий рецепт

Не кожен бажає використовувати хімікати у повсякденному житті, і багато хто з нас воліє прати речі, уникаючи агресивних хімічних засобів. Не обов’язково постійно закуповувати магазинні порошки — їх можна замінити простою альтернативою з продуктів, доступних в домашніх умовах.

А власноруч приготований гель для прання може перевершити ефективність багатьох покупних засобів. Простий рецепт від Ukr.media складається з трьох інгредієнтів і допомагає не тільки зберегти чистоту, але й заощадити сімейний бюджет.

Як зробити мильний розчин з господарського мила для прання — покроково

Рецепт для гелю включає:

  • 90 грамів господарського мила;
  • 3 столові ложки кальцинованої соди;
  • 4 літри води.

Яке господарське мило краще для прання, залежить від кольору одягу. Якщо ви плануєте прання білих речей, краще використовувати біле мило. Однак для кольорових речей можна використовувати звичайне, коричневе.

Спочатку натріть господарське мило на тертці й залийте його водою, поставте суміш на вогонь. Періодично помішуйте масу, щоб мило розчинилося, але не доводьте до кипіння. Після цього додайте кальциновану соду в гарячу суміш та розмішайте.

Зніміть з плити й залиште гель, щоб він охолонув і загуснув до консистенції желе. Потім збийте масу міксером чи віночком і перелийте засіб у місткість. Перед кожним пранням струшуйте гель. Зазвичай для одного прання потрібно 150-350 мл засобу.

Для додаткового посилення дії домашнього гелю можна додати кілька компонентів. Наприклад, 1 столова ложка кухонної солі допомагає зберегти колір тканини, а також усуває стійкі плями. Додавання засобу для миття посуду або аспірину (у вигляді порошку, подрібненого з таблеток) може посилити відбілювання тканини, якщо це необхідно.

Цей домашній гель для прання не тільки забезпечує якісне очищення, а й заощаджує ваші фінанси, не вимагаючи витрат на дорогі мийні засоби з магазину.

Раніше ми розповідали, як позбутися пилу у квартирі за допомогою чудового саморобного розчину. Ви навряд чи здогадаєтеся, який продукт використовується для цього вдалого лайфхака.