Ці три помилки швидко вбивають батарею: як не можна заряджати телефон

Читать на русском
Автор
2111
Акумулятор смартфона прослужить довше
Акумулятор смартфона прослужить довше. Фото Ян Доброносов, "Телеграф"

Прості поради допоможуть уберегти гаджет

Робота смартфона без підзарядки — питання, яке хвилює багатьох користувачів. Часто швидка розрядка батареї пов’язана не тільки з роботою великої кількості зайвих програм, але й з поширеними помилками в зарядці.

Про три основні помилки, які потрібно знати, розповіли технічні фахівці. Портал The Sun зазначає, що ця інформація є важливою, щоб зберігати заряд пристрою.

Телефон швидко розряджається.

Слід звернути увагу на три фактори:

  • перегрів;
  • рівень заряду;
  • час заряджання.

У першу чергу слід уникати перегріву мобільного пристрою, оскільки високі температури можуть негативно позначитися на акумуляторі. Виробники, такі як Apple та Samsung, рекомендують використовувати гаджети в діапазоні температур від 0 до 35 градусів для оптимальної продуктивності. Крім того, краще знімати чохол під час заряджання.

По-друге, експерти пропонують обмежувати рівень заряду і заряджати смартфон до 80 відсотків — це сприяє тривалішому терміну служби батареї. Крім того, важливо уникати крайніх значень заряду, не допускаючи зниження рівня батареї нижче 20 відсотків.

По-третє, рекомендується уникати нічної зарядки. Постійне знаходження телефону в зарядному пристрої після досягнення 100% заряду може негативно вплинути на батарею. Ефективне рішення – відключати гаджет від джерела живлення після повного заряджання.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, як продовжити час автономної роботи телефону. Ці прості, але важливі кроки допоможуть користувачам довше зберегти заряд своїх смартфонів.