Не тільки картопля: рецепт неймовірно смачних дерунів з секретним інгредієнтом

Читать на русском
Автор
16512
Готуються такі деруни просто, а виходять дуже смачними
Готуються такі деруни просто, а виходять дуже смачними. Фото Meta.ua

Надзвичайно простий рецепт закуски на вечерю

Ми розповідали, як приготувати смачні українські цибуляники. Але, мабуть, найулюбленішими овочевими оладками на кухнях українців є деруни.

Вони нереально смачні та ситні, особливо якщо внести до класичного способу приготування кілька змін. Рецептом дерунів з картоплі та моркви поділились на порталі "Добрі новини".

Інгредієнти:

  • Картопля – 5 штук
  • Морква – 1 штука
  • Борошно – 4 ст. л.
  • Яйця – 2 шт. великих
  • Зелень свіжа – 2-3 гілочки
  • Сіль та інші спеції — до смаку
  • Олія на пательню

Спосіб приготування:

  1. Очистіть картоплю та моркву. Натріть їх на крупній тертці.
  2. Злийте зайвий сік, віджавши картоплю та моркву руками. Додайте до картопляно-морквяної маси борошно, яйця, сіль та інші спеції до власного смаку. Ретельно перемішайте тісто.
  3. На розігрітій сковороді з олією викладайте тісто столовою ложкою, формуючи деруни. Смажте деруни на середньому вогні з двох боків до золотистого кольору.
  4. Готові деруни викладіть на паперові рушники, щоб прибрати зайву олію. Подавати деруни найсмачніше гарячими зі сметаною або іншим улюбленим соусом.

Щоб деруни були більш хрусткими, смажити їх слід на добре розігрітій олії. Також ми ділились рецептом дуже смачних курячих котлет.