На перекус чи на вечірку: хрусткі сирно-картопляні палички

Читать на русском
Автор
7636
Хрумкі зовні, сирно-ніжні всередині
Хрумкі зовні, сирно-ніжні всередині. Фото youtube.com

Така закуска швидко готується і так само швидко зникає зі столів

На вечірку з друзями можна приготувати не лише хрумкі нагетси або спекти піцу, але також звернути увагу на рецепт цікавих сирно-картопляних паличок. Готуються вони на раз-два, але є чудовою закускою і швидко зникають зі столу.

А інгредієнти для страви потрібні найпростіші, що є у кожному домі. Рецептом із нами поділилися на YouTube-каналі "Прошу до столу".

Як приготувати сирно-картопляні палички

Інгредієнти:

  • картопля — 400 г;
  • сир — 90 г;
  • крохмаль — 90 г;
  • сіль за смаком

Спосіб приготування:

  1. Картоплю відварити, розім’яти.
  2. Сир натерти на дрібній тертці, додати до картоплі.
  3. Додати крохмаль, перемішати, за необхідності досолити.
  4. Тісто покласти в пакет для зручності розкочування.
  5. Розкотити тісто прямокутним пластом завтовшки близько 1 см, нарізати палички.
  6. У сковороду налити стільки олії, щоб повністю покрити палички.
  7. Викласти палички, стежити, щоб вони не прилипали одна до одної та своєчасно перевертати.
  8. Готові палички викласти на серветку, щоб стік зайвий жир. Подавати зі сметаною.

Якщо ви любите смачні закуски, рекомендуємо також приготувати запечену буженину за рецептом "Телеграфа". Вона обов’язково стане зіркою святкового столу.