Картопля для тіста та солоні огірки для начинки: такі пиріжки ви ніде не скуштуєте

Читать на русском
Автор
3510
Таких пиріжків ви ще не їли
Таких пиріжків ви ще не їли. Фото shkola-zhyttia.com.ua

Цей рецепт попросить навіть бабуся

Скільки б ми не готували смажені пиріжки, вони ніколи не набридають. Цю смачну та ситну страву ми готуємо з найрізноманітнішими начинками — картоплею, капустою, сиром чи грибами.

Але сьогодні ми зі "Школою життя" здивуємо вас незвичайними пиріжками із… картоплі. Начинці із солоних огірків здивується навіть досвідчений гурман. Звичайно, на перший погляд страва здивує. Але, спробувавши раз, ви готуватимете такі пиріжки постійно.

Як приготувати пиріжки з картоплі із солоними огірками.

Інгредієнти на 14 штук:

  • картопля очищена – 800 г;
  • борошно — 6 ст. л. з гіркою;
  • крохмаль – 1 ст. л. з гіркою;
  • цибуля – 350 г;
  • солоні огірки – 650 г;
  • сіль та перець – на свій смак;
  • соняшникова олія – для смаження.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю дрібно нарізаємо, варимо до готовності та пюруємо таким чином, щоб залишилися маленькі шматочки картоплі. Додаємо крохмаль, борошно та трохи солі, замішуємо еластичне тісто, яке має трохи липнути до рук. Ділимо тісто на 14 рівних частин.
  2. Для приготування начинки чистимо і нарізаємо цибулю півкільцями. Солоні огірки натираємо на великій тертці, віджимаємо від рідини. Помішуючи обсмажуємо їх під кришкою на сковороді з олією до випаровування рідини. Перчимо і даємо охолонути.
  3. З кожного шматочка тіста формуємо коржик, у центр викладаємо начинку та защипуємо. Пиріжки смажимо на середньому вогні до золотистого кольору по 3-4 хвилини з кожного боку і викладаємо на паперові рушники, щоб увібрався зайвий жир.

Подаємо готові пиріжки з домашньою сметаною. Смачного!