Хитрий трюк: що додати в каструлю з пельменями, щоб зберегли форму і не злиплись

Читать на русском
Автор
24295
Секрет приготування ідеальних пельменів
Секрет приготування ідеальних пельменів. Фото shuba.life

Навіщо кулінари додають оцет у воду для варіння

Ми ділились рецептом чудового тіста на пельмені. Тепер розповідаємо, як зварити цю страву, щоб вона не злиплась і не розварилась в процесі.

Пельмені — це популярна страва, яка люблять багато людей. Однак, при неправильному приготуванні вони можуть злипатися і втратити свою форму. Є один хитрий лайфхак, з яким страва буде ідеальною. Про нього розповіли на Pixelinform.

Навіщо додавати в воду оцет

Оцет — це і є секрет, який допоможе зварити пельмені без клейкості. Для цього потрібно додати в воду трохи оцту. Потрібно зовсім небагато — вистачить однієї столової ложки оцту на два літри води. Оцет не тільки не допустить, щоб пельмені злиплися, але і додасть їм більш яскравого і насиченого смаку.

Додаткові поради щодо приготування

Пельмені потрібно засипати в киплячу воду. Якщо засипати їх в холодну воду, то вони будуть варитися довше, і в цей час вони можуть злипатися. Пельмені не потрібно варити занадто довго, інакше вони можуть розваритися. Достатньо варити їх протягом 5-7 хвилин.

Також для того, щоб пельмені були більш смачними, можна додати в воду трохи перцю горошком, лаврового листа або інших спецій. Ще один поширений спосіб — замість води для варіння пельменів використовувати бульйон.

Тепер ви знаєте, як зварити пельмені, що будуть смачними і не злипнуться. Також ми розповідали про деталі приготування правильного картопляного пюре.