Яловичина буде неймовірно м’якою: секрети досвідчених кулінарів

Читать на русском
Автор
2535
Як приготувати яловичину, щоб вона була м'якою
Як приготувати яловичину, щоб вона була м'якою. Фото ukrprompostach.ua

Через особливості цього м’яса деякі кулінари його уникають

Ми розповідали, про лайфхак, який дозволить приготувати соковиті котлети. Тепер ділимось порадами щодо приготування такого виду м’яса, як яловичина.

Це дуже смачне м’ясо, але іноді воно стає жорстким після приготування. Якщо не впевнені в своїх кулінарних силах, а продукт зіпсувати не хочеться, можна заздалегідь подбати про м’якість м’яса. Детально про це розповіли на "ТСН".

Гірчиця

Гірчиця містить ферменти, які розщеплюють білок у м'ясі. Тому, якщо замаринувати яловичину в гірчиці, вона стане м'якшою і соковитішою.

Щоб приготувати гірчичний маринад, потрібно змішати 1 столову ложку гірчиці з 1/2 склянки води. У цьому маринаді потрібно замочити яловичину на 1-2 години. Після цього яловичину можна смажити, запікати або тушкувати.

Крохмаль

Крохмаль також допомагає розм'якшити м'ясо. Він утворює на поверхні м'яса тонку плівку, яка захищає його від висихання і сприяє рівномірному пропіканню.

Щоб приготувати крохмальний маринад, потрібно розчинити 1 столову ложку крохмалю в 1/2 склянки води. У цьому маринаді потрібно замочити яловичину на 30 хвилин. Після цього яловичину можна смажити, запікати або тушкувати.

Також для маринування використовують лимонний сік, оцет, молочні продукти тощо. Також ми розповідали, як приготувати найніжніші сирники.