Ви більше не купите "Марію" у магазині: для цього рецепту не потрібні ні яйця, ні молоко

Читать на русском
Автор
42478
Улюблене печиво ви приготуєте просто
Улюблене печиво ви приготуєте просто. Фото shuba.life

Просто готується, довго зберігається

Яке вишукане печиво ми з вами не готували, іноді хочеться простої звичайної класики — улюблену "Марію". Воно ситне, смачне та довго зберігається.

А ви знали, що печиво назвали завдяки королеві Іспанії Марії Крістіні? Саме вона дала свою згоду на виробництво та продаж смакоти. Вперше представлене воно було далекого 1874 року, і швидко стало популярне завдяки своєму простому смаку та універсальності. Саме цю смакоту разом із Shuba і готуватимемо. До того ж нам знадобиться зовсім мало інгредієнтів, і взагалі не потрібні будуть ні яйця, ні молоко.

Як приготувати печиво "Марія"

Інгредієнти:

  • борошно пшеничне — 600 г;
  • цукор — 200 г;
  • масло вершкове 73% — 150 г;
  • вода — 150 г;
  • сода харчова — 5 г;
  • сіль — 1/2 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. У каструлі змішуємо воду, цукор та сіль. Помішуючи, доводимо до кипіння середньому вогні. Туди ж відправляємо соду, продовжуємо готувати суміш до появи білої пінної шапочки тоді знімаємо каструлю з вогню і даємо охолонути до кімнатної температури.
  2. В окремій мисці змішуємо просіяне борошно і холодне вершкове масло. Масу перетираємо в крихту, вливаємо сироп і замішуємо тісто. Загортаємо його в харчову плівку та відправляємо на 15 хвилин у холодильник.
  3. Через зазначений час розкочуємо тісто, вирізаємо печиво за допомогою формочок, розколюємо його вилкою і відправляємо на застелене пергаментом деко.
  4. Печиво відправляємо в розігріту до 200°C духовку на 10-15 хвилин.

Готове печиво подаємо з улюбленим напоєм та насолоджуємось. Смачного!