Змітуть зі стола швидше бабусиної випічки: рецепт пирога, з яким впорається навіть дитина
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 30455
![Відмінний варіант для найзайнятіших](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/7/5d/89819c4c-56ed41185d49403518a9129f40ad25d7.jpg?v=3803_1)
Простий та швидкий рецепт випічки
У разі постійної нестачі часу різноманітні пироги — чудовий вихід. Готуються вони швидко та просто, а результат вражає своїм смаком.
Саме з цієї причини ми з "Важно знатьи" пропонуємо приготувати лінивий пиріг з яйцем та цибулею. На його приготування у вас піде небагато часу, а всі продукти знайдете в холодильнику — яйця та цибуля є на кожній кухні. Зметуть таку смакоту навіть швидше за улюблену бабусину випічку. Перевіримо?
Як приготувати пиріг з яйцем і цибулею.
Інгредієнти
Для тіста:
- 300 г борошна;
- 300 г кефіру;
- 200 г сметани;
- 5 яєць;
- 2 ч. л. солі;
- 20 г розпушувача для тіста.
Для начинки:
- 5 варених яєць;
- 150 г зеленої цибулі;
- 20 г зелені петрушки;
- 1 ст. л. сметани;
- перець до свого смаку.
Додатково:
- 1 ст. л. кунжуту для посипання;
- 15 г вершкового масла;
- 1 ч. л. панірувальних сухарів.
Спосіб приготування:
- Даємо охолонути вареним яйцям, очищаємо їх від шкаралупи та нарізаємо невеликими кубиками. Подрібнюємо зелену цибулю та петрушку. Змішуємо підготовлені інгредієнти, солимо, перчимо і заправляємо сметаною. Ретельно все перемішуємо.
- Для приготування тіста в окремій мисці змішуємо 5 яєць, сметану і кефір, перемішуємо все вінчиком. В отриману суміш просіюємо борошно з розпушувачем та перемішуємо до однорідного стану.
- Форму змащуємо вершковим маслом, присипаємо панірувальними сухарями та виливаємо половину тіста. Зверху викладаємо начинку і рівномірно заливаємо тістом, що залишився. За бажанням майбутній пиріг присипаємо насінням кунжуту.
- Духовку розігріваємо до 180 градусів і відправляємо лінивий пиріг на 50-60 хвилин.
Розрізаємо пиріг і подаємо його з турецькою кавою. До речі, така випічка однакова смачна як у гарячому, так і холодному вигляді.