Як приготувати печінку, щоб з’їли навіть вибагливі гурмани: знадобиться один продукт

Читать на русском
Автор
9361
Таку печінку можна їсти губами
Таку печінку можна їсти губами. Фото shuba.life

Ви будете дивуватись, що таку печінку будуть уплітати навіть діти

Яловича печінка — універсальний продукт. Виявивши трішки фантазії, з неї можна приготувати неймовірну кількість різноманітних страв: і закусочні торти, і незвичайні салати.

Додавши до печінки трохи грибів, цибулі та вершкового соусу, можна приготувати неймовірну страву. Перед ароматною, соковитою стравою за рецептом Shuba не встоять ні гурмани, ні діти-привереди.

Як приготувати печінку з грибами

Інгредієнти на 6 порцій:

  • печінка яловича — 600 г;
  • білі гриби — 500 г;
  • цибуля ріпчаста — 2 шт.;
  • борошно пшеничне — 30 г;
  • сіль, перець чорний мелений — до свого смаку
  • масло вершкове 73% — 30 г;
  • сметана — 150 г;
  • олія соняшникова — 40 мл.

Гриби можна використовувати сухі чи заморожені. Сухі перед приготуванням необхідно замочити на кілька годин.

Спосіб приготування:

  1. Цибулю чистимо, нарізаємо кубиками та обсмажуємо до прозорості на сковороді з вершковим маслом.
  2. Чистимо, миємо та нарізаємо шматочками гриби, відправляємо в сковороду з цибулею, солимо, перчимо та обсмажуємо протягом 10 хвилин.
  3. Миємо та нарізаємо скибочками печінку. Солимо, перчимо її та обвалюємо в борошні.
  4. Підготовлену печінку викладаємо на розігріту сковороду з олією та обсмажуємо з обох боків до золотистості. Додаємо гриби, заливаємо сметаною і гасимо ще 20 хвилин.

Для смачної страви з печінки головне – правильно вибрати продукт. Для цього важливо знати, на що звернути увагу.