Як приготувати печінку, щоб з’їли навіть вибагливі гурмани: знадобиться один продукт
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 9361
![Таку печінку можна їсти губами](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/4/eb/ef94a7a8-788f0eb2c4f8b6b23ff3d2f92090aeb4.jpg?v=6580_1)
Ви будете дивуватись, що таку печінку будуть уплітати навіть діти
Яловича печінка — універсальний продукт. Виявивши трішки фантазії, з неї можна приготувати неймовірну кількість різноманітних страв: і закусочні торти, і незвичайні салати.
Додавши до печінки трохи грибів, цибулі та вершкового соусу, можна приготувати неймовірну страву. Перед ароматною, соковитою стравою за рецептом Shuba не встоять ні гурмани, ні діти-привереди.
Як приготувати печінку з грибами
Інгредієнти на 6 порцій:
- печінка яловича — 600 г;
- білі гриби — 500 г;
- цибуля ріпчаста — 2 шт.;
- борошно пшеничне — 30 г;
- сіль, перець чорний мелений — до свого смаку
- масло вершкове 73% — 30 г;
- сметана — 150 г;
- олія соняшникова — 40 мл.
Гриби можна використовувати сухі чи заморожені. Сухі перед приготуванням необхідно замочити на кілька годин.
Спосіб приготування:
- Цибулю чистимо, нарізаємо кубиками та обсмажуємо до прозорості на сковороді з вершковим маслом.
- Чистимо, миємо та нарізаємо шматочками гриби, відправляємо в сковороду з цибулею, солимо, перчимо та обсмажуємо протягом 10 хвилин.
- Миємо та нарізаємо скибочками печінку. Солимо, перчимо її та обвалюємо в борошні.
- Підготовлену печінку викладаємо на розігріту сковороду з олією та обсмажуємо з обох боків до золотистості. Додаємо гриби, заливаємо сметаною і гасимо ще 20 хвилин.
Для смачної страви з печінки головне – правильно вибрати продукт. Для цього важливо знати, на що звернути увагу.