Як запобігти конденсату на вікнах: хитра пастка для зайвої вологи в будинку

Читать на русском
Автор
28894
Конденсат на склі взимку може стати справжньою проблемою
Конденсат на склі взимку може стати справжньою проблемою. Фото Freepik

Допомогти може не тільки провітрювання

Боротьба з вологістю та конденсатом на вікнах у зимовий час може стати важким питанням. Однак є простий спосіб уникнути цього явища без використання дорогого осушувача повітря.

Коли провітрювання та вентиляція не справляється з вологістю в приміщенні, конденсат стає постійним супутником. Осушувачі допомагають впоратися з цією проблемою, але іноді доступні та прості методи можуть бути також ефективними.

Що потрібно зробити, щоб вікна не плакали – порада

Саморобний осушувач із підручних матеріалів може бути ефективним та доступним рішенням для проблеми. Один з таких способів — використання солі, яка має дивовижні поглинальні властивості.

Для цього:

  • встановіть на підвіконні місткість із сіллю;
  • переконайтеся, що вона наполовину заповнена.

Цей простий трюк дозволить знизити рівень вологості в повітрі та позбавити вікна від конденсату. Не забувайте періодично змінювати сіль, щоб підтримувати її ефективність.

Цей простий саморобний осушувач повітря стане надійним помічником. Він звільнить вас від зайвої вологи в приміщенні та перешкоджатиме появі великої кількості конденсату на ваших вікнах.

Раніше "Телеграф" розповідав, як швидко висушити речі без праски та фена, якщо вони довго не сохнуть через вогкість. Цей лайфхак припав до душі сотням користувачів TikTok!