Просто увімкніть вентилятор: прилад позбавить популярної зимової проблеми в квартирі

Читать на русском
Автор
15434
Не ховайте вентилятор на зиму
Не ховайте вентилятор на зиму. Фото Pexels

Дізнайтеся, як позбутися вологості без осушувача повітря

Підвищена вологість та конденсат на вікнах стають причиною різних проблем. Одна з найсерйозніших – поява плісняви, яка псує поверхні та впливає на здоров’я.

Особливо гостро проблема з вогкістю стоїть в опалювальний сезон, коли намагаючись не втратити дорогоцінне тепло домовласники блокують надходження повітря до приміщення ззовні. Найпростіше видалити вологу в кімнатах допомагає провітрювання та осушувач повітря. Але якщо цього приладу немає, допоможуть альтернативні способи зниження рівня вологості.

Як прибрати сильну вологість у квартирі

Ці прості речі — швидке та недороге рішення для запобігання накопиченню вологи та вогкості.

1. Регулярно відкривайте вікна та двері. Застійне повітря може призвести до утворення конденсату на вікнах, дверях чи будь-якій іншій поверхні. Згодом це призводить до появи грибка та плісняви.

Пару разів на день рекомендується обов’язково відкривати вікна або двері, щоб впустити в приміщення свіже повітря і запобігти накопиченню вологи.

2. Увімкніть кондиціонер, коли це дозволить зробити температура за вікном. Це може здатися контрпродуктивним, особливо взимку, але охолодження повітря видалить вологу, а також допоможе забезпечити циркуляцію повітря в будинку. Це значно знизить конденсацію та ризик появи цвілі.

3. Використовуйте вентилятор. Якщо у вас немає кондиціонера, ви можете вмикати вентилятори в різних кімнатах для циркуляції повітря.

4. Використовуйте вбудовану витяжку на кухні та ванній. Не забувайте користуватися витяжкою, коли приймаєте ванну чи готуєте їжу. Так ви значно зменшите рівень вологості в кімнаті.

5. Посадіть рослини-осушувачі повітря. Кімнатні рослини найчастіше використовують для прикраси будинку. Але деякі з них мають властивість осушувати повітря в приміщенні. До таких відносяться англійський плющ, спатифілум, пальми, орхідеї. Ці рослини чудово вбирають вологу з повітря через листя та коріння.

6. Харчова сода. Ні для кого не секрет, що сода має очищувальні властивості, але ще вона має високу водопоглинаючу здатність. Просто залиште миску з харчовою содою в кімнаті або в приміщенні з високим рівнем вологості. Це має допомогти увібрати вологу і зберегти повітря сухим. Чим більше кімната, тим більше харчової соди вам може знадобитися.

7. Тримайте всі поверхні сухими. Обов’язково протирайте поверхні на кухні та у ванній після використання. Це запобігатиме накопиченню в повітрі пари.

Завжди сушіть мокрі або вологі рушники та килимки для ванної відразу після використання і ніколи не залишайте мокрі килимки на підлозі. У волокнах може легко розвинутись пліснява, якщо вони піддаються тривалому впливу вологи.

Не менш важливо контролювати рівень вологості у льоху або підвалі, де зберігаються овочі. Раніше "Телеграф" розповідав, як швидко просушити господарські будівлі.