Пишні, як хмарка, і без краплі олії: хитрий рецепт оладок

Читать на русском
Автор
25670
Оладки вийдуть ніжними
Оладки вийдуть ніжними. Фото petropavlivka.city

Ви готуватимете їх тільки так!

Пишні, золотаві оладки — завжди чудовий варіант для ситного та швидкого сніданку. Зупиняє лише одне але їх жирність.

Якщо ви також не уявляєте ранок без дивовижних оладок, але турбує це питання, приготуйте оладки без рослинної олії. У це складно повірити, але готуватимемо їх на сухій сковороді. Але можете не переживати — оладки вийдуть такими ж пишними, і завдяки кефіру. Рецептом оладок-хмаринок поділилися "На пенсії".

Як приготувати пишні оладки без олії

Інгредієнти:

  • 250 г теплого кефіру;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 1 ч. л. ванільного цукру;
  • 0,5 ч. л солі;
  • 1 куряче яйце;
  • 240 г борошна;
  • 0,5 ч. л соди (не гасити).

Усі інгредієнти мають бути однакової температури.

Спосіб приготування:

  1. У миску виливаємо кефір, додаємо цукор та сіль, все ретельно перемішуємо за допомогою вінчика.
  2. В отриману масу вбиваємо яйце, знову все перемішуємо. Невеликими порціями вводимо борошно і замішуємо тісто.
  3. У готове тісто додаємо соду, перемішуємо та відставляємо на 15 хвилин.
  4. Розігріваємо суху, без олії, сковороду, ложкою викладаємо тісто і смажимо оладки на середньому вогні до золотистого кольору.

Подаємо готові оладки з домашньою сметаною або згущеним молоком. Смачного!