Так починають день американці: рецепт запіканки, якому вже понад сотня років
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 25436
Для цього рецепту вам знадобиться черствий хліб
Якщо ви виявили вдома трохи черствого хліба, не викидайте. Виявляється, може бути основою для незвичайного сніданку.
Страту — щось середнє між омлетом та багатошаровою запіканкою — американці готують ще з далекого 1902 року. Готується вона без особливого клопоту, але виходить неймовірно поживною і смачною. Яйця та молоко надають страві ніжності, легкості та соковитості, а ситна начинка з хліба, м’яса, сиру та зелені – фантастичного смаку та аромату. А рецептом страви ділиться Shuba.
Як приготувати американську страту
Інгредієнти на 2 порції:
- яйця курячі — 7 шт.;
- молоко 2,5% — 300 мл;
- шинка — 350 г;
- сир твердий — 150 г;
- олія соняшникова — 1 ст. л.;
- черствий хліб – 450 г;
- сіль, перець чорний мелений, цибуля зелена, масло вершкове 73% — за смаком.
Спосіб приготування:
- Підготуємо необхідні інгредієнти. Твердий сир натираємо, зелену цибулю дрібно нарізаємо, невеликими кубиками нарізаємо хліб та шинку.
- На розігрітій сковороді з невеликою кількістю олії до золотистого кольору обсмажуємо олію, відправляємо на тарілку.
- У тій же сковороді протягом 2-3 хвилин обсмажуємо хліб.
- В окремій мисці змішуємо яйця та молоко, солимо, перчимо і збиваємо суміш до однорідного стану. Туди ж додаємо зелену цибулю та твердий сир, ще раз перемішуємо.
- Форму для запікання змащуємо вершковим маслом, викладаємо шматочки хліба та обсмажене м’ясо. По можливості робимо кілька шарів, додаємо яєчну суміш і випікаємо в розігрітій до 180°C духовці протягом 25-30 хвилин до золотистого кольору.
Подаємо страту з пікантною кавою за рецептом "Телеграфа" та насолоджуємося. Смачного.