Так починають день американці: рецепт запіканки, якому вже понад сотня років

Читать на русском
Автор
25446
Страта – традиційна для американців страва Новина оновлена 11 січня 2024, 18:48
Страта – традиційна для американців страва. Фото shuba.life

Для цього рецепту вам знадобиться черствий хліб

Якщо ви виявили вдома трохи черствого хліба, не викидайте. Виявляється, може бути основою для незвичайного сніданку.

Страту — щось середнє між омлетом та багатошаровою запіканкою — американці готують ще з далекого 1902 року. Готується вона без особливого клопоту, але виходить неймовірно поживною і смачною. Яйця та молоко надають страві ніжності, легкості та соковитості, а ситна начинка з хліба, м’яса, сиру та зелені – фантастичного смаку та аромату. А рецептом страви ділиться Shuba.

Як приготувати американську страту

Інгредієнти на 2 порції:

  • яйця курячі — 7 шт.;
  • молоко 2,5% — 300 мл;
  • шинка — 350 г;
  • сир твердий — 150 г;
  • олія соняшникова — 1 ст. л.;
  • черствий хліб – 450 г;
  • сіль, перець чорний мелений, цибуля зелена, масло вершкове 73% — за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Твердий сир натираємо, зелену цибулю дрібно нарізаємо, невеликими кубиками нарізаємо хліб та шинку.
  2. На розігрітій сковороді з невеликою кількістю олії до золотистого кольору обсмажуємо олію, відправляємо на тарілку.
  3. У тій же сковороді протягом 2-3 хвилин обсмажуємо хліб.
  4. В окремій мисці змішуємо яйця та молоко, солимо, перчимо і збиваємо суміш до однорідного стану. Туди ж додаємо зелену цибулю та твердий сир, ще раз перемішуємо.
  5. Форму для запікання змащуємо вершковим маслом, викладаємо шматочки хліба та обсмажене м’ясо. По можливості робимо кілька шарів, додаємо яєчну суміш і випікаємо в розігрітій до 180°C духовці протягом 25-30 хвилин до золотистого кольору.

Подаємо страту з пікантною кавою за рецептом "Телеграфа" та насолоджуємося. Смачного.