До м’яса, котлет або будь-якого гарніру: підливка, як у дитячому садку

Читать на русском
Автор
563
Завдяки підливці страви стануть ще смачнішими
Завдяки підливці страви стануть ще смачнішими. Фото 1000.menu

Підливою можна полити макарони й отримати смачну вечерю

Смак звичайної вечері, як, наприклад, котлети або паста, можна покращити за допомогою смачної підливки. Таку підливу, напевно, кожен пробував ще в дитячому садку.

Готується вона з томатної пасти та сметани, а виходить ніжною та шовковистою. А рецептом із нами поділилися на порталі "1000.menu".

Як приготувати томатно-сметанну підливу

Інгредієнти:

  • вершкове масло — 100 г;
  • пшеничне борошно — 2 ст. л.;
  • томатна паста — 2 ст. л.;
  • сметана — 2 ст. л.;
  • вода — 1 скл.;
  • перець чорний, сіль — за смаком;

Спосіб приготування:

  1. На розігріту на середньому вогні сковороду викласти вершкове масло, розтопити.
  2. Всипати борошно, активно помішуючи, підсмажити її до приємного горіхового аромату.
  3. Додати до борошняної суміші томатну пасту і відразу поступово влийте воду.
  4. Перемішати підливу і поспостерігати за її консистенцією, вона повинна бути густішою за жирну сметану.
  5. Проварити масу до кипіння на невеликому вогні кілька хвилин і прокип’ятити.
  6. Сметану розбавити гарячою водою, влити у підливу, перемішати.
  7. Посолити та поперчити до смаку, проварити ще дві хвилини й вимкнути.

Раніше "Телеграф" писав, як приготувати смачні соуси. Їх можна приготувати й удома, і це зовсім не складно.