До м’яса, котлет або будь-якого гарніру: підливка, як у дитячому садку
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 562
Підливою можна полити макарони й отримати смачну вечерю
Смак звичайної вечері, як, наприклад, котлети або паста, можна покращити за допомогою смачної підливки. Таку підливу, напевно, кожен пробував ще в дитячому садку.
Готується вона з томатної пасти та сметани, а виходить ніжною та шовковистою. А рецептом із нами поділилися на порталі "1000.menu".
Як приготувати томатно-сметанну підливу
Інгредієнти:
- вершкове масло — 100 г;
- пшеничне борошно — 2 ст. л.;
- томатна паста — 2 ст. л.;
- сметана — 2 ст. л.;
- вода — 1 скл.;
- перець чорний, сіль — за смаком;
Спосіб приготування:
- На розігріту на середньому вогні сковороду викласти вершкове масло, розтопити.
- Всипати борошно, активно помішуючи, підсмажити її до приємного горіхового аромату.
- Додати до борошняної суміші томатну пасту і відразу поступово влийте воду.
- Перемішати підливу і поспостерігати за її консистенцією, вона повинна бути густішою за жирну сметану.
- Проварити масу до кипіння на невеликому вогні кілька хвилин і прокип’ятити.
- Сметану розбавити гарячою водою, влити у підливу, перемішати.
- Посолити та поперчити до смаку, проварити ще дві хвилини й вимкнути.
Раніше "Телеграф" писав, як приготувати смачні соуси. Їх можна приготувати й удома, і це зовсім не складно.