Жодного свята без цього салата не обійдеться: яскрава страва з апельсинами та фетою

Читать на русском
Автор
9011
Страва з оригінальним та незвичайним поєднанням продуктів
Страва з оригінальним та незвичайним поєднанням продуктів. Фото klopotenko.com

Яскравий, красивий, поживний салат на всі випадки життя

Салати з зеленню завжди актуальні, як на буденному, так і на святковому столі. А незвичайне поєднання продуктів, як, наприклад, апельсину та печінки, часто приваблює гостей.

Сьогодні ми пропонуємо приготувати легкий та поживний салат у якому поєднуються, здавалося б, непоєднувані продукти: апельсин, гарбуз та фета. Однак страва неодмінно вразить ваші смакові рецептори, інформують на сайті "Клопотенко".

Як приготувати салат з гарбузом, апельсинами та фетою

Інгредієнти:

  • 200 г гарбуза
  • 100 г сиру фета
  • 1 апельсин
  • 1 зубчик часнику
  • 2 гілочки базиліку
  • 2-3 ст. л. оливкової олії
  • чорний перець за смаком

Спосіб приготування:

  1. Гарбуз очистити від шкірки, нарізати великими кубиками.
  2. Викласти їх на застелене пергаментом деко, збризнути оливковою олією, викласти зверху вичавлений через прес часник.
  3. Запекти гарбуз у розігрітій до 200 градусів духовці до м'якості
  4. Фету нарізати невеликими кубиками.
  5. З апельсину зняти цедру не зачіпаючи білий м'якуш. Вирізати апельсинове філе.
  6. На тарілку викласти шматочки гарбуза, сиру фета і філе апельсина.
  7. Додати листочки базиліка й апельсинову цедру.
  8. Полити салат оливковою олією, посолити та поперчити за смаком.

Якщо ви любите салати, рекомендуємо також варіант цієї страви з курячим філе, кукурудзою та маринованою цибулею за рецептом "Телеграфа". Приготувати такий салат досить просто, але він вразить вас неперевершеним смаком та яскравими квітами.