Карамелізований апельсин та печінка створять неймовірний тандем: салат стане хітом столу (відео)

Читать на русском
Автор
3000
Ніжна та соковита м’якоть цитрусових відмінно доповнюють печінку Новина оновлена 30 грудня 2023, 18:05
Ніжна та соковита м’якоть цитрусових відмінно доповнюють печінку. Фото lifehacker.ru

Апельсини в карамелі надають салату особливий кисло-солодкий смак

Хтось любить готувати до новорічного столу класичні страви, такі як "Олів’є" чи "Шубу". Інші воліють робити меню різноманітним і готувати незвичайні страви.

Одним з таких є салат із зеленню, печінкою та карамелізованими апельсинами. Рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "cook_with_me_at_home".

Як приготувати салат з апельсинами та печінкою

Інгредієнти:

  • печінка куряча – 350-400 г;
  • олія – 2 ст. л;
  • сіль, перець – за смаком;
  • олія – 1 ст. л;
  • цукор — 2 ч. л;
  • апельсин – 2 шт.;
  • рукола – 75 г;
  • огірок свіжий – 1 шт.;
  • помідори чері — 250 г;

Заправка:

  • мед – 8 ст. л;
  • олія (нерафінована) – 1-2 ст. л;
  • гірчиця французька – 4 год.

Спосіб приготування:

  1. Печінку помити, почистити та порізати на шматочки.
  2. Розігріти сковороду з олією, викласти печінку.
  3. На великому вогні підсмажити її із двох сторін, додати спеції, тушкувати під кришкою 5 хвилин.
  4. Додати масло і потримати, помішуючи ще кілька хвилин.
  5. На розігріту сковороду рівномірно розподілити цукор і викласти шматочки апельсина, обсмажити з двох боків до золотистої скориночки.
  6. Для заправки викласти мед, додати олію, перемішати до однорідності. Додати французьку гірчицю та знову перемішати.
  7. На тарілку викласти руколу, шматочки печінки. Далі – шматочки огірка, половинки чері та апельсинові часточки. Полити все заправкою.

Якщо ви любите салати, рекомендуємо також варіант цієї страви з курячим філе, кукурудзою та маринованою цибулею за рецептом "Телеграфа". Приготувати такий салат досить просто, але він вразить вас неперевершеним смаком та яскравими квітами.