Приготуйте "ялиновий оцет": що зробити з ялинкою після свят

Читать на русском
Автор
2050
Новорічному дереву можна знайти безліч застосувань
Новорічному дереву можна знайти безліч застосувань. Фото Pexels

Дізнайтесь рецепти ялинового засобу для чищення, ароматизатора та еліксиру для ванної

Після новорічних свят заведено віддавати ялинки на утилізацію. Власники дачних ділянок використовують дерево для укриття грядок та боротьби зі слимаками. Насправді ялинкові гілки можна використовувати і для квартир.

Незвичайним, але корисним способом використання ялинкових гілок ділиться Top.

Як з ялинки зробити засіб для чищення

У домашньому господарстві активно застосовується яблучний оцет. Але мало хто використовує ялиновий оцет, який стане в пригоді під час прибирання.

Для приготування знадобиться 3-4 склянки дрібно нарізаних ялинових гілок та 200 мл спиртового оцту. Просто покладіть гілочки у банку і залийте їх оцтом. Цю суміш слід закрити та поставити в темне місце на 2 тижні. Щодня відкривайте банку та перемішуйте суміш.

Через два тижні розлийте оцет по пляшках з темного скла і зберігайте їх у прохолодному місці. Приготовлений препарат з лісовим ароматом та невеликою кількістю води ідеально підходить для чищення та дезінфекції холодильника, кухонних стільниць та поверхонь у ванній кімнаті.

Ароматизатор із ялинки

З ялинових гілок можна своїми руками приготувати ароматизатор повітря. Надламайте гілочки хвої й покладіть їх у гарну баночку, додайте пару лаврових листів, натріть мускатний горіх і додайте в баночку. Поставте баночку з ароматизатором у кімнаті, де хочете освіжити повітря. Також її можна ставити у шафі.

Хвойний еліксир для ванної

Подрібніть ялинові гілки та залийте водою. Поставте ємність на вогонь та варіть пів години. Після цього процідіть розчин. Ароматну рідину рекомендують додавати у ванну, щоб розслабитись.

Раніше "Телеграф" розповідав, як легко зібрати хвою, що обсипалася на підлогу. Вам не доведеться витрачати багато часу на прибирання.