Ваші батареї можуть гріти краще: допоможуть такі хитрощі

Читать на русском
Автор
22721
Поліпшити батареї можна самостійно
Поліпшити батареї можна самостійно. Фото Pexels

Дізнайтеся, як зробити роботу радіаторів ефективнішою

Зі зниженням температури особливо хочеться, щоб вдома було затишно й тепло. Батареї опалення справляються зі своїм завданням та гріють на повну потужність. У такій ситуації можна скористатися методами, які зроблять приміщення теплішим. Але перед цим все-таки варто перевірити, чи не можуть батареї давати більше тепла.

Сантехнік поділився професійними хитрощами, завдяки яким батареї прогріються швидко та ефективно. При чому для цього не знадобиться ящик з інструментами та спеціальні знання.

Як зробити, щоб батареї краще гріли

Приберіть усі предмети з радіатора

Перш за все, переконайтеся, що ваші радіатори не закриті будь-якими предметами або речами, які можуть вплинути на тепло. Гаряче повітря підіймається за рахунок природної конвекції. Будь-які предмети, розташовані на радіаторах або під ними, майже напевно заважатимуть цьому процесу.

Протріть пил

Шари пилу не тільки виглядають непривабливо, але й забруднюють лопаті радіатора. У такий спосіб знижується ефективність. Пил у важкодоступних місцях зручніше видалити трубкою пилотяга зі спеціальною тонкою насадкою.

Налаштуйте батареї

Налаштуйте радіаторні клапани та переконайтеся, що всі батареї нагріваються з однаковою швидкістю. Якщо на батареї є холодні ділянки, значить в системі накопичилося повітря і його потрібно позбутися.

Придбайте вентилятор для радіатора

Вентилятори радіатора – це невеликі електричні кулери, які можна розмістити зверху чи знизу радіатора. Вони допоможуть підвищити продуктивність та швидше прогрівати кімнати.

Раніше "Телеграф" розповідав, як зберегти тепло у квартирі, навіть якщо відключили електроенергію. Ці поради допоможуть не замерзнути навіть за тривалого відключення світла.