Так млинці готують французи: старовинний паризький рецепт

Читать на русском
Автор
13371
Секрет — у додаванні апельсинової цедри
Секрет — у додаванні апельсинової цедри. Фото Freepik

Млинці виходять тоненькі та особливо апетитні

Ми розповідали, як приготувати смачний та простий торт "Чорний принц". Тепер ділимось старовинним французьким рецептом млинців.

Апельсиновий сік і цедра надають млинцям особливого аромату і ніжності. Рецептом французьких млинців поділились на порталі ProstoWay.

Інгредієнти:

  • Борошно — 1 склянка
  • Молоко — 0,5 склянки
  • Цукор — 2 столові ложки
  • Вода — 0,5 склянки
  • Яйця — 2 штуки
  • Розтоплене масло — 2 столові ложки
  • Апельсиновий сік — 2 чайні ложки
  • Апельсинова цедра — 1 чайна ложка
  • Сіль — щіпка

Спосіб приготування:

  1. Борошно просіюємо, щоб воно збагатилося киснем. Змішуємо його з молоком, цукром, яйцями та маслом.
  2. Вливаємо воду та розмішуємо. Знімаємо з апельсина цедру, намагаючись не зачепити білу частину — інакше гірчитиме.
  3. Додаємо на останньому етапі приготування тіста апельсиновий сік і цедру. Додаємо також дрібку солі.
  4. Далі слід поставити тісто в холодильник на 20 хвилин. Смажимо тоненькі млинці на добре розпеченій сковороді з обох сторін до золотистості.

Млинці дуже смачно подавати з мандариновим варенням. Ми розповідали, як його приготувати.