Досвідчені покупці діляться: як піти в магазин і не купити зайвого

Читать на русском
Автор
3722
Трюки, які допоможуть не купити зайвого
Трюки, які допоможуть не купити зайвого. Фото Pixabay

Ви повернетеся додому лише з необхідними покупками

Для багатьох покупки продуктів у супермаркетах — це ще квест. Практично неможливо вийти з магазину без зайвих продуктів та без додаткових витрат.

Разом із "РБК-Україна" поділимося, як уникнути зайвих покупок у магазинах. Так ви заощадите ваш бюджет.

Як купувати в магазинах тільки потрібні речі

Перед походом у магазин складіть приблизне меню на тиждень та список до необхідних продуктів. Це дозволить вам не тільки уникнути зайвих покупок, але й позбавить щоденного питання про те, що готувати на обід і вечерю. Меню можна роздрукувати та повісити на холодильник, а у супермаркеті просто купити необхідні інгредієнти.

Також перевірте кухню перед походом до магазину та проведіть інвентаризацію продуктів. Якщо у вас залишилася необхідна кількість круп на тиждень, ви зможете скоротити витрати і купити свіжі продукти наступного разу. Також не забудьте перевірити морозильну камеру – там також можуть залишитися продукти.

Завжди перевіряйте якість продуктів та їх термін придатності. Якщо ж виявили продукти з терміном придатності, що минув — викидайте без жалю.

Намагайтеся, щоб удома завжди був базовий набір з круп, гарнірів та соусів. У цьому випадку ви будете тільки докуповувати необхідні продукти, що швидко псуються.

Поїжте перед походом до магазину. Тоді у вас не буде спокуси купити зайву булочку чи печиво.

Не найкращий "друг" для походу в магазин і поганий настрій. У цьому випадку вам захочеться побалувати себе смачним.

Обов’язково читайте етикетки, перевіряйте терміни придатності, склад продукту і намагайтеся не звертати увагу на рекламні хитрощі. Звертайте увагу на акції, але намагайтеся уникати імпульсних покупок.

Раніше ми розповідали, як перевірити ваги в магазині. Вам знадобиться лише телефон.