Не викидайте залишки шампанського: напій ще знадобиться вам на кухні

Читать на русском
Автор
565
Ділимося, що робити з шампанським після відкриття
Ділимося, що робити з шампанським після відкриття. Фото espreso.tv

Виявляється, його можна застосувати у кулінарії

Складно уявити будь-яке свято без келиха шампанського. Однак часто після застілля залишається недопита пляшка шампанського.

Цей вид алкоголю швидко втрачає шипучість, тому здебільшого його викидають. Разом із "Главредом" розповімо, що зробити із залишків алкоголю, щоб заощадити продукт та бюджет.

Як можна використовувати відкрите шампанське

Алкоголь можна додавати до найрізноманітніших страв. Шампанське чудово підходить для приготування соусів, маринадів для м’яса чи риби. Також буде воно доречним і у приготуванні випічки.

Шампанське також можна використовувати для створення коктейлів, змішуючи із соками або іншими алкогольними напоями. Наприклад, якщо змішати шампанське з апельсиновим соком, вийде найсмачніша "Мімоза".

Цей вид алкоголю може спокійно замінити вино у стравах. Наприклад, відкрите шампанське зробить ризотто пікантнішим.

Шампанське можна також використовувати для приготування десертів (наприклад, італійський десерт під назвою сабайон), пудингів або фруктових салатів. Їм успішно можна полити свіжі фрукти – це надасть їм ніжного винного аромату.

Якщо залишити шампанське на повітрі, воно може перетворитися на оцет. Він чудово підходить для салатних заправок чи маринадів.

Раніше ми розповідали, як зберегти бульбашки у відкритому шампанському. Завдяки цим хитрощам алкоголь залишиться таким самим "колючим".