Жоден не проскочить: як зберегти бульбашки у відкритому шампанському (відео)

Читать на русском
Автор
2179
Вам точно знадобляться ці знання
Вам точно знадобляться ці знання. Фото espreso.tv

Шампанське залишиться таким же "колючим"

Без шампанського ми не можемо уявити собі жодного свята. Це невід’ємна частина та новорічного столу.

Однак що робити, якщо відкрили пляшку шампанського та не допили його? Виливати його не хочеться, проте наступного ранку бульбашки вже зникнуть. Однак є вихід із ситуації, і про це розповімо разом із "Апострофом".

Як зберегти бульбашки у відкритому шампанському

Якщо ви з гостями не допили відкриту пляшку шампанського, можна вдатися до одного маловідомого методу. Він точно збереже напій у відкоркованій пляшці.

Щоб зберегти в напої бульбашки та його свіжість на добу, візьміть звичайну столову ложку або вилку, краще зі срібла. Зануріть виріб у шийку пляшки так, щоб ручка не діставала пару сантиметрів до напою.

Річ у тому, що металевий предмет у пляшці дозволить створити невелику "повітряну пробку". Ложка з металу швидко остигає в холодильнику і допоможе охолодити напій. Чим холоднішою буде пляшка шампанського, тим меншою буде кількість бульбашок, які піднімуться нагору.

Друга хитрість полягає в тому, щоб не "випустити" бульбашки з пляшки. Для цього просто накрийте недопиту пляшку шампанського шматком прозорої плівки та поставте в холодильник.

Раніше ми розповідали, чим шампанське відрізняється від ігристого вина. Ці знання вам знадобляться.