Як видалити білі сольові плями на замшевому взутті: дивний, але дієвий лайфхак

Читать на русском
Автор
6167
Білі розводи на взутті не можна залишати надовго
Білі розводи на взутті не можна залишати надовго. Фото Freepik

Розповідаємо способи догляду і для замші, і для шкіри

Зимові умови ставлять перед нами виклики не лише в плані слизького взуття, а й у догляді за ним. Адже взимку, окрім снігопадів та морозів, наші черевики та чоботи зазнають особливого випробування. Реагенти, які спеціально розроблені та використовуються для боротьби з ожеледицею, не тільки забезпечують безпеку на вулицях — також вони залишають неприємні сліди.

Ці білі розводи та плями не лише погіршують зовнішній вигляд, але й можуть пошкодити матеріал, якщо не прибирати їх вчасно. Щоб підтримувати взуття у відмінному стані та уникнути негативних наслідків від реагентів, існує кілька простих методів догляду за різними матеріалами.

Як позбутися білого нальоту на замшевому взутті — два способи

Добре впораються з білими слідами від реагентів:

  • манна крупа — протріть ділянки з розводами сухою манкою, це допоможе видалити сліди.
  • ще один спосіб — використовувати сиру картоплю.

Розріжте її та обережно натріть взуття. Після висихання потрібно ретельно прочистити взуття спеціальною щіткою для замші або тканини.

Як прибрати білі плями від солі на шкіряному взутті

Для видалення розводів від реагентів на шкіряному взутті можна використовувати натуральне сало. Обережно натріть жиром плями на взутті й потім протріть його, видаляючи надлишки. Також можна приготувати суміш із води та оцту в пропорції 2 до 1. Змочіть м’яку ганчірку цим розчином та обережно протріть взуття. Після висихання його слід обробити спеціальним кремом для догляду за шкірою.

Доглядати взуття взимку важливо не тільки для збереження його зовнішнього вигляду, але і для продовження терміну служби. Використовуючи ці прості та доступні засоби, можна не лише уникнути неприємних слідів від реагентів, а й уберегти взуття від негативного впливу зимових умов.

Раніше "Телеграф" розповідав, як повернути форму замшевому взуттю. Вам знадобиться лише один інгредієнт.