Персональна стрічка новин: що таке Google Discover та де його знайти у своєму телефоні

Читать на русском
Автор
4254
У кожного ця стрічка новин своя Новина оновлена 04 січня 2024, 09:23
У кожного ця стрічка новин своя. Фото Freepik

Найімовірніше, у вас є своя персональна стрічка новин

У сучасних смартфонах для користувачам є опція під назвою Google Discover. Це персональна стрічка новин від Google, яка базується на ваших інтересах та пошукових запитах у мережі. Ми вже розповідали, як виміряти пульс телефоном, а сьогодні ділимося, що таке персональна стрічка новин і де її знайти у своєму телефоні.

Як пише Центр Google пошуку, Google Discover – персональна стрічка новин – це згенерований алгоритмами контент, який є унікальним для кожного користувача. Ця опція доступна користувачам смартфонів на операційній системі Android.

Що таке Google Discover?

Це персональна стрічка новин, яка базується на ваших інтересах. По суті це контент у вигляді новин, який пов’язаний з тим, що ви коли-небудь дивилися або шукали в інтернеті. Причому йдеться не лише про безпосередньо новини. Для Google Discover підбирається контент на основі всього, що ви переглядаєте в мережі – фото, відео, соцмережі, статті, новини, пошукові запити тощо. Персональна стрічка новин генерується алгоритмами Google і виглядає як стрічка новин з фото і посиланнями, де зібрано найсвіжішу та найактуальнішу інформацію, яка може бути вам цікава.

Де знайти Google Discover у своєму смартфоні?

Шукати довго не доведеться. Для зручності користувачів, в сучасних смартфонах на Android персональна стрічка новин відкриється, коли ви прокрутите свій робочий стіл максимально вліво від основного екрану. Швидше за все, ви вже бачили цю стрічку новин або навіть читаєте її регулярно, просто не знали, як вона називається. Примітно, що у кожного користувача Google Discover буде свій унікальний набір контенту, не такий, як у друга, колеги або родича.

Як активувати або деактивувати Google Discover?

Якщо ви пролистали ліворуч і не знайшли у себе в телефоні Google Discover, можливо, його потрібно активувати в налаштуваннях Google. Або ж, якщо ви не хочете, щоб ця функція була на вашому телефоні, її можна деактивувати. Механізм той самий — через "Налаштування".

  • Відкрийте програму Google.
  • Натисніть "Докладніше".
  • Зайдіть у розділ "Налаштування".
  • Зайдіть у "Загальні".
  • Знайдіть розділ під назвою "Виявити".
  • Деактивуйте або активуйте перемикач залежно від того, хочете використовувати Google Discover чи ні.

Раніше "Телеграф" розповідав, як швидко знайти в телефоні завантажений з інтернету документ. Докладна інструкція.