Просто візьміть апельсин та лимон: смакота до чаю за 30 хвилин

Читать на русском
Автор
6097
Готується просто, з'їдається швидко
Готується просто, з'їдається швидко. Фото 1000.menu

Начинка залишається соковитою з ароматом цитруса

Якщо на новорічні свята ви вже наїлися мандарин з апельсинами, із цих фруктів можна приготувати надзвичайно смачну випічку. Це може бути цитрусовий кекс або смачне варення, що смакуватиме до чаю.

Сьогодні ми пропонуємо приготувати тертий пиріг з апельсинами. Він виходить яскравим, соковитим та ароматним, інформують "Прості рецепти".

Як приготувати апельсиновий пиріг

Інгредієнти:

Тісто

  • 170 г борошна;
  • 1/2 ч. л. розпушувача;
  • 90 г вершкового масла;
  • 40 г цукрової пудри;
  • 50 г простого грецького йогурту чи сметани;

Кремова начинка

  • великий лимон;
  • великий апельсин;
  • 100 г цукру;
  • 20 г кукурудзяного крохмалю

Спосіб приготування:

  1. У просіяне борошно додати натерте на тертці холодне вершкове масло, розтерти руками на крихту.
  2. Додати розпушувач та сметану, перемішати, замісити тісто.
  3. Розділити тісто на дві нерівні частини.
  4. Меншу накрити харчовою плівкою та прибрати в морозилку на 15-20 хвилин.
  5. А більшу руками розподілити по дну форми та зробити бортики.
  6. З апельсина та лимона дрібною теркою зняти цедру не зачіпаючи білий м'якуш.
  7. Далі м'якуш обрізати ножем та викинути, а самі фрукти нарізати на шматочки, прибрати кісточки та подрібнити за допомогою блендера.
  8. Цитрусову масу пропустити через сито, щоб відокремити сік від м'якоті.
  9. Сік влити в каструльку, додати цукор, поставити на вогонь та нагрівати помішуючи до повного розчичення цукру.
  10. Додати крохмаль та постійно помішуючи варити до закипання.
  11. Додати цедру лимона та апельсина, проварити дві хвилини, зняти з вогню, залишити трохи охолонути.
  12. Викласти начинку на тісто, зверху натерти тісто з морозилки.
  13. Випікати пиріг у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 20 хвилин.

А якщо ви любите смачні пироги, рекомендуємо також приготувати тертий пиріг з варенням за рецептом "Телеграфа". Приємна кислинка, солодкий корж і хрумка апетитна крихта — цей пиріг вище всяких похвал.