Не чекайте годинами: способи розморозити продукти за лічені хвилини

Читать на русском
Автор
996
Чим менший шматок, тим швидше він розморозиться (фото створене з допомогою ШІ)
Чим менший шматок, тим швидше він розморозиться (фото створене з допомогою ШІ). Фото Телеграф

Найкращий спосіб залежить від конкретного продукту та того, скільки часу у вас є

У сучасному житті ми часто стикаємося з ситуацією, коли потрібно швидко розморозити продукти. Це може бути пов'язано з несподіваними гостями, непередбачуваними обставинами або просто бажанням приготувати смачну страву якомога швидше.

Існує кілька способів швидко розморозити продукти. Найкращий спосіб залежить від виду продукту, його кількості та кількості часу, який у вас є.

Мікрохвильова піч: для термінових випадків

Цей метод дозволяє дуже швидко розморожувати продукти, але при цьому існує ризик часткового приготування продукту. Для розморожування в мікрохвильовій печі, необхідно розмістити продукти на тарілці і встановити мікрохвильову піч в режим "розморожування". Час залежить від типу продукту та його кількості. Зазвичай, для розморожування одного кілограма м'яса потрібно близько 8 — 10 хвилин.

Через пар: швидкість в дії

Цей метод дозволяє дуже швидко розморожувати продукти, при цьому зберігаючи їхні смакові характеристики. Для розморожування, необхідно помістити продукти у каструлю з киплячою водою і накрити кришкою. Час розморожування залежить від типу продукту та його кількості. Зазвичай, для розморожування одного кілограма м'яса потрібно близько 10 хвилин.

В духовці: без ризику

Цей метод дозволяє відносно швидко розморожувати продукти, при цьому мінімізуючи ризик їхнього часткового приготування. Для розморожування в духовці, слід розмістити продукти на деко і поставити їх в розігріту до 50 градусів духовку. Час розморожування залежить від типу продукту та його кількості. Зазвичай, для розморожування одного кілограма м'яса потрібно приблизно 30 — 40 хвилин.

Холодна вода: якщо є час

Для розморожування в холодній воді, продукти слід помістити в герметичний контейнер і поглибити його у каструлю з холодною водою. Рекомендується змінювати воду кожні 30 хвилин. Час розморожування залежить від типу продукту та його кількості. Зазвичай, для розморожування одного кілограма м'яса потрібно близько 1 — 2 годин.

Холодильник: повільно, але надійно

Найбезпечніший і найповільніший спосіб розморожування полягає в тому, щоб витягти продукти із морозильника та розмістити їх на тарілці або в контейнері для збору рідини, що почне стікати. Потім розмістіть цей контейнер з продуктами у нижній частині холодильника. Час, необхідний для розморожування, залежить від типу продукту та його маси. Загалом, для розморожування одного кілограма м'яса зазвичай потрібно близько 24 годин. Продукти розморожуються рівномірно, при цьому зберігають свій смаковий смак.

Який спосіб вибрати?

Вибір способу розморожування залежить від виду продукту, його кількості та кількості часу, який у вас є.

Для розморожування м'яса, риби та птиці найкраще використовувати холодильник або холодну воду. Ці способи дозволять продуктам розморозитися рівномірно, не втрачаючи своїх смакових якостей.

Для розморожування овочів і фруктів можна використовувати мікрохвильову піч, духовку або паровню. Ці способи дозволять продуктам розморозитися швидко, не втрачаючи своїх вітамінів і мікроелементів.

Для розморожування заморожених продуктів, які ви плануєте відразу ж приготувати, можна використовувати мікрохвильову піч. Цей спосіб дозволить вам заощадити час.

Важливо: не можна повторно заморожувати продукти, які були розморожені.

Раніше "Телеграф" розповідав, скільки можна зберігати заморожені ягоди.