Що потрібно зробити, щоб машинка не "танцювала" під час прання

Читать на русском
Автор
19118
Корисні поради для регулювання пральної машини
Корисні поради для регулювання пральної машини. Фото lifehacker

Робочі поради щодо регулювання пральної машини

Пральна машина може трохи похитуватися під час роботи, але, якщо вона прямо "танцює" під час прання — це погана ознака. Ми вже розповідали, чим запрати зимову куртку, а сьогодні ділимося, як відрегулювати пральну машину, щоб вона не "танцювала" під час роботи.

Як пише "Телеграф", з посиланням на UAportal, "танцююча" пралка може створювати багато незручностей, вона сильно шумить, трясеться і здається, що ось-ось злетить у повітря. Тому, пропонуємо кілька порад, як "заспокоїти" пральну машину, що скаче.

Транспортувальні болти

Якщо ви тільки купили нову пральну машину і запустили прання, а машинка почала "танцювати", перевірте, чи ви зняли спеціальні транспортувальні болти. Найчастіше про них забувають, а саме вони призводять до того, що пральна машина стрибає під час роботи. Зазвичай, транспортувальні болти встановлюються на задній стінці машини, щоб зафіксувати її при транспортуванні. Коли машинка встановлена, болти потрібно зняти.

Регулювання ніжок машинки

Ще одна причина "танців" пралки — неправильно відрегульовані ніжки. Використовуйте рівень, щоб зрозуміти, чи правильно і збалансовано стоїть ваша машинка. Якщо ні, то потрібно підкрутити ніжки, на яких вона стоїть та вирівняти її. Якщо проблема не в ніжках, а в нерівный підлозі, варто придбати спеціальний гумовий килимок, який вирівняє встановлену пральну машину на підлозі.

Правильне завантаження пралки

По-перше, потрібно дотримуватись інструкції та не завантажувати в барабан більше білизни, ніж дозволено у цій моделі машини. Також при пранні великих речей, наприклад постільної білизни, не потрібно пакувати її в барабан великою грудкою, а слід акуратно рівномірно розкласти. Це стосується інших об’ємних речей. Правильно розкладена білизна в барабані запобігатиме "танцям" пральної машини під час роботи.

Раніше "Телеграф" розповідав, як уникнути неприємних сюрпризів під час прання. Що не можна робити з білизною, коли зібралися випрати.